У 2015 році ТОВ «ДК ВЕТ» спільно з КЦ АВМ запропонували господарствам новий формат співпраці – Центр Ветеринарного Обслуговування (ЦВО), прототипом для яких став майже столітній досвід відомого в світі ізраїльського ветеринарного кооперативу Hachaklait.

 

Hachaklait — ізраїльський ветеринарний кооператив, який працює в режимі 24/7 цілий рік. З моменту створення в 1919 році, компанія знаходиться у власності фермерів, яких обслуговує. Нині 99% великих господарств і 83% дрібних знаходяться в складі кооперативу.

Мета ЦВО - надання регулярного високопрофесійного практичного ветеринарного обслуговування ВРХ господарств Асоціації виробників молока України (АВМ) для забезпечення охорони життя, здоров’я, високого рівня відтворення, максимальної продуктивності тварин та підвищення економічної ефективності та конкурентоспроможності галузі вітчизняного молочного скотарства.

Суть ЦВО полягає в тому, що спеціально підготовлений ветеринарний лікар відвідує господарство у тижневому ритмі. Спеціаліст оснащений обладнанням для УЗ-діагностики, штучного осіменіння, складних хірургічних маніпуляцій, під час роботи на господарстві оцінює стан відтворення та здоров'я ВРХ на фермі, здійснює клінічний огляд новотільних корів, діагностує післяродові захворювання та тільність, кетози та зміщення сичуга, виявляє причини неплідності та захворювань тварин, навчає техніків штучного осіменіння господарства тощо.

Переваги співпраці з ЦВО:

Розуміння наявних процесів на господарстві і рекомендації для їх поліпшення. Таких як:

•             Схеми вакцинації

•             Робота з новотільними

•             Правильне вирощування телят, співпраця Лікаря ЦВО і технолога з вирощування молодняку

•             Правильний запуск ВРХ в сухостій – контроль та рекомендації Лікаря ЦВО

•             УЗД діагностика тільності.

•             Діагностика хвороб органів відтворення та призначення лікування.

•             Робота по штучному заплідненню ВРХ.

•             Підвищення якості молока та профілактика маститів через впровадження схем роботи операторів машинного доїння і використання ефективних засобів гігієни.

•             Прозоре та прогнозоване на 70% замовлення ветеринарних товарів згідно з даними по планах робіт. Гарантія більш доцільного використання ветеринарного бюджету.

•             Впровадження схем профілактики захворюваності знизить затрати на лікування тварин.

На початок 2020-го року функціонує 10 регіональних Центрів Ветеринарного Обслуговування, які обслуговують понад 130 господарств із загальним поголів'ям у понад 90 тисяч корів.

Відгуки користувачів послуг ЦВО:

Горобець Євген Вікторович, ветеринарний лікар Агрофірма «Слобожанська», Луганська область: «Розпочавши спільну роботу та своєчасно запровадивши заходи по лікуванню та вакцинації, вдалось запобігти сплеску лептоспірозу, що дає можливість зменшити кількість абортів, зберегти народжуваність. Завдяки вчасному та професійному дослідженню УЗД сканером усунули проблему з яловими коровами, що дало змогу вчасно ставити таких тварин на лікування та схеми синхронізації та не витрачати на них зайві кошти. Збільшилась на 18% кількість тільних тварин у стаді. Також за період роботи Центру Ветеринарного Обслуговування, усунули проблему з кетозами та ацидозами корів, зараз показники в межах норми.»

Володимир Васильєв, голова ФГ "Крот" з Луганської обл.: "Разом із фахівцями центру ми провели діагностику поголів’я та необхідну вибраковку, зробили УЗД корів, розібрались із осіменінням та утриманням. Тепер я маю надійних помічників, і хочу збільшувати стадо – із 150 до 300 дійних корів"