Забезпечення охорони життя, здоров’я, високого рівня відтворення, максимальної продуктивності тварин та підвищення економічної ефективності та конкурентоспроможності галузі вітчизняного молочного скотарства, це те до чого прагне Центр Ветеринарного обслуговування.

У квітні 2017 року розпочав роботу підрозділ ЦВО Рівне. Сервісним ветеринарним лікарем на даному підрозділі є Курило Віталій, який в тижневому ритмі відвідує регіонально закріплені за ним господарства, консультує, рекомендує оптимальні рішення проблем та приймає участь у ветеринарному обслуговуванні ферми. На сьогоднішній день ЦВО Рівне працює з дійним поголів’ям більше 7,5 тисяч корів 11 господарств Житомирської, Рівненської, Тернопільської, Львівської, Хмельницької та Волинської області. Першими господарствами, які долучились стали: СТОВ «Лище», ТОВ «Молочні ріки», ТОВ «Перлина поділля», ТзОВ «Прогрес».

Впроваджуючи протоколи лікування і профілактики перевірені практикою та схвалені в Україні, забезпечуючи гарантовано якісними товарами, ми досягаємо поставлених   цілей та збільшуємо прибутковість господарства.

СТОВ «Славутич» почали співпрацювати  відносно нещодавно - з квітня 2020 року, основним напрямком роботи на даному господарстві є УЗД діагностика по підтверженню тільності та виявлення хворих тварин. Завдяки роботі сервісного лікаря Віталія Курила, збільшили відсоток тільних корів в стаді до 50 %.

СТОВ «Лище» - було досягнено підвищення  продуктивності молока на 2 тонни в порівнянні з минулим роком на одній із ферм.

Підприємство ТзОВ «Прогрес» Волинської області, головний ветеринарний лікар Василь Федорович : «Співпрацюємо  з Центром ветеринарного обслуговування близько 4 роки. На мою думку  добре, що є такий центр з висококваліфікованими спеціалістами , до яких можна звернутись за порадою чи допомогою. Оскільки  спеціалісти ЦВО постійно навчаються, відвідують профільні конгреси та виставки, вони можуть поділитися інформацією та новинками на ринку, а також це новий погляд на те, що відбувається у нас на місці. Сервісним лікарем Віталієм Курилом - задоволені».

Підприємство СТОВ «Славутич» Тернопільської області, головний ветеринарний лікар Ізевський Олександр Степанович : «Технології і прогрес в сфері ветеренарного обслуговування не стоять на місці тому я вважаю,  що на сьогоднішній день  не можна обійтись без співпраці з фахівцями ветеринарної медицини. Завдячуючи співпраці з Центром ветеринарного обслуговування в особі сервісного лікаря Курила Віталія, ми покращили показники осіменінння  та  вчасно виявляємо тільних  корів, що в майбутньому, дасть  збільшення надоїв молока. Ми повністю задоволені співпрацею, радимо долучатись».

Підприємство ПСП «Шпанівське» Рівненської області,  ветеринарний лікар Шпанівського Василь Миколайович: « Працюю в господарстві протягом двох років, за цей час ми постійно контактуємо з сервісним лікарем Віталієм. За час співпраці з ним ми покращили показники осіменіння, дуже задоволені роботою. Він постійно на зв’язку та надає кваліфіковані консультації. Я раджу господарствам нашого району долучатись, адже консультанти постійно розвивають в сфері новинок ветеринарного обслуговування і в них є чому повчитись».

Сервісний ветеринарний лікар ЦВО АВМ ніяк не конкурент спеціалістам ветеринарної медицини на господарствах, а надійний колега та помічник, який має можливість бачити ситуацію в господарстві свіжим поглядом та використовувати в вирішенні проблем досвід багатьох господарств Асоціації Виробників Молока.

Стеціаліст ЦВО Рівне Віталій Курило та його куратор Олександр Ющак із Рожищенського коледжу ЛНУВМБ ім. С.З. Гжицького