З 25 квітня 2019 року розпочали роботу на східній Україні, самі нові підрозділи Центру ветеринарного обслуговування – ЦВО-Донецьк та ЦВО-Луганськ. На сьогоднішній день східні ЦВО працють з дійним поголів’ям близько 7 тисяч корів: Донецької, Луганської, Харківської, Запорізької, Дніпропетровської та Полтавської областей.

Сервісними ветеринарними лікарями підрозділу є ­­­­­­­­­­­­Віталій Сидоренко та Дмитро Сопинський.

Їх діяльність стала можлива завдяки спільній роботі Асоціації виробників молока та проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку». Східні регіони, до відкриття ЦВО найбільше страждали від нестачі кваліфікованих кадрів та якісних ветеринарних послуг. Тому минулого року було прийнято рішення звернути на них особливу увагу. Опорними господарствами стали: ТОВ АФ «Слобожанська» та ТОВ АФ «Світанок», в них зосередженні нові підрозділи центрів ветеринарної підтримки.

Керівник проекту ЦВО Таранюк Сергій, головний ветеринарний лікар ТОВ «Агрофірми  «Світанок»  Микола Григорович та сервісний лікар ЦВО Луганськ Сидоренко Віталій 

СФГ «Каштан» за рік співпраці вдалось покращили якість молока, основним напрямком роботи є УЗД діагностика, починаючи від підтверження тільность аж до виявлення гінекологічних хвороб.

ФГ «Киселі» Харківської області, завдяки роботі сервісного лікаря Віталія Сидоренка, досягли покращення показників заплідненості телиць до 80-100 %, завдяки запровадженню протоколів виявлення оптимального часу для осіменіння, зменшення кількості тварин, що осіменяються в фіксований час після введення гормональних препаратів за схемою синхронізації та надання регулярних консультацій ветеринарному лікарю стосовно лікування.

Господарство ТОВ «Родіна трейд» Дніпропетровської області почали співпрацювати  відносно нещодавно - з квітня 2019 року, директор Кузьменко Олександр Вікторович. За цей період заплідненість корів збільшилась до 45 %, що дає зменшення затрат на використання спермодоз, гормонів та економить час працівників. Також, спеціалістам вдалось скоротити сервіс період та зменшити затрати за рахунок збільшення кількості тільних тварин у стаді  на 6 %. У своїй роботі сервісний лікар знаходить кваліфікований підхід до кожного окремого господарства та приносить максимум зусиль для покращення результатів та досягання поставлених цілей.

ФГ«Крот» - основним напрямком роботи на даному господарстві є УЗД діагностика по підтверженню тільності та виявлення хворих тварин. Проводиться аналіз та призначається лікування для покращення показників. Нещодавно на господарстві зявився спеціаліст по ШО, тому проводиться навчання та ведення схем синхронізації.

ТОВ «Агрофірма «Слобожанська» завдяки вчасній допомозі спеціаліста центру ветеринарного обслуговування вдалося попередити поширення лептоспірозу на господарстві. Проводиться робота по УЗД  діагностиці та впроваджуються схеми синхронізації. Вчасно виявлено проблему із мікотоксинами, що в подальшому підтвердили лабораторно та надано дієві рекомендації.

Сервісний лікар ЦВО Луганськ Сидоренко Віталій та  технік штучного осіменіння Галина з ТОВ «Агрофірми  «Слобожанська»

Підприємство ТОВ «Родіна трейд» Дніпропетровської області, директор Кузьменко Олександр Вікторович. Завдяки постійному  контролю та консультуванню, ми працюємо  не в збиток собі. Втратив 20 років  розвитку  через неправильне обслуговування господарства, тому вважаю, що ЦВО на сьогодні кращий інструмент  в підвищенні  ефективності ферми. Місцеві  ветеринарні лікарі мають недостатнього багажу знань, а фермери бояться ризикувати та сплачувати внески, але на своєму досвіді хочу сказати, що без допомоги кваліфікованих спеціалістів в наш час не обійтись. Вдячний Валерію Лотоцькому  та  сервісному лікарю Дмитру Сопинському за співпрацю, покращення показників господарства та постійний  розвиток.

Підприємство ФГ «Киселі» Харківської області, головний ветеринарний лікар Шовкова Світлана Вікторівна : «На мою думку  добре, що є такий центр з висококваліфікованими спеціалістами, до яких можна звернутись за порадою чи допомогою. Сервісним лікарем Віталієм Сидоренком – задоволені, фанат своєї справи. З Центром ветеринарного обслуговування ви отримаєте постійну допомогу спеціалістів, якісну УЗД діагностику, ефективну роботу з новотільними та багато іншого».

Підприємство ТОВ «Маяк» Дніпропетровської області, директор Сергієнко Анатолій Григорович : «співпрацюємо  з Центром ветеринарного обслуговування близько 2х років. За період співпраці  вдалось покращити  заплідненість до 60 %, завдяки якісній УЗД діагностиці, ефективній роботі з новотільними та рекомендаціям сервісного лікаря. Також  змінивши частоту та графік доїння , збільшили надої на 20%. Сервісним лікарем Дмитром Сопинським - задоволені.  Раджу господарствам долучатися, так як кваліфікована допомога та підтримка спеціалістів, є важливим фактором для розвитку господарства».

ТОВ АФ «Слобожанська», Луганської області, головний ветеринарний лікар Васильченко Олександра Вікторівна: «Співпрацюю близько року, співпрацею задоволена. Приїжджає до нас Віталій Сидоренко, молодий, компетентний лікар, завжди готовий допомогти як практично, так і надає консультації по телефону. За час співпраці змогли покращити показники по відтворенню, завдяки діагностиці тільності та перевірці тварин після отелу, але на цьому не зупиняємось завжди є куди рости. Рекомендую всім хто хоче вивести господарство на новий рівень та досягти більшого, приєднуватись».

Сервісний лікар ЦВО Донецьк Сопинський Дмитро та представники господарства ТОВ «Родіна Трейд»: ветеринарний лікар Кривошей Віталій Влодимерович та технік штучного осіменіння Борсук Галина Вікторівна.