Консультаційний центр АВМ продовжує серію навчальних заходів  в рамках реалізації програми USAID AGRO «Впровадження нових технологій, покращення продуктивності та якості продукції тваринництва в Україні».

23 листопада відбувся вебінар «Управління здоров’ям стада ВРХ. Ознаки, що вказують на захворювання корів»,  де спікер Віталій Захарченко, експерт КЦ АВМ з розведення, відтворення, управління здоров’ям презентував схему клінічного дослідження корів та розповів на що варто звертати уваги при оцінці стану здоров’я тварин.

Учасниками заходу стали 60 представників мікро, малих та середніх підприємств, які займаються виробництвом молока і молокопродуктів у восьми цільових областях: Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській та Черкаській.

Так, спікер детально розповів про клінічний огляд корів у післяродовий період, як найбільш складний з точки зору управління здоров’ям. За словами експерта, ветеринарні лікарі повинні приділяти найбільше уваги роботі з новотільними коровами, оскільки це не лише народження телят, а й початок лактації. Від того, наскільки ефективно працюватиме команда ветеринара та зоотехніка залежатимете економічний успіх господарства.

Також експерт говорив про основні захворювання серед молочного поголів’я. Будь-яке господарство має свою частоту випадків захворювання і підтримання допустимих цільових показників впливає на ефективність ведення молочного скотарства. Наприклад, допустимі показники для клінічного маститу становлять до 2 випадків на місця з розрахунку на 100 дійних корів, а для кетозу – до 5%.

А про організацію відтворення стада ВРХ як запоруку успішності молочного бізнесу Віталій Захарченко говоритиме під час наступного вебінару, який відбудеться 2 грудня.

Участь безкоштовна за умови попередньої реєстрації:

за посиланням: https://bit.ly/3l4pYk8 або

за телефоном: 067 445 2488, Варич Аліна

Вебінари відбуватимуться на платформі Zoom з початком о 16.00 та тривалістю  1,5 год.