Головним поштовхом для створення Консультаційного центру АВМ в 2010 році стало бажання виробників молока завдяки обміну інформацією та залученню передового світового досвіду досягнути кращої продуктивності та ефективності.

              

               Основні цілі команди КЦ АВМ - постійний контроль виробничих процесів, зниження собівартості виробництва молока, збільшення продуктивності стада, оптимізація умов годівлі та утримання, високий рівень здоров'я та відтворення, забезпечення максимального генетичного прогресу стада, організація навчання та індивідуальна розробка системи мотивації персоналу окремо для кожної МТФ.

               Завдяки технологічному супроводу за 10 років співпраці продуктивність господарств АВМ зросла  більш ніж вдвічі (середньорічний надій на корову за підсумками 2019-го - 8600 кг, у лідерів – понад 11 000 кг), а частка ферм АВМ у сировині, зданій на переробку екстраґатунком, сягнула 50% .

               Консультаційний центр став першим вагомим проривом АВМ, адже без копійки зовнішнього чи державного фінансування, лише завдяки ініціативі та фінансуванню фермерів, удалося консолі 80 фахівців, частина яких має вчений ступінь кандидата сільськогосподарських  або ветеринарних наук. Їх регулярно залучають у ролі доповідачів і тренерів до галузевих подій на теренах України, а також до міжнародних проектів FAO, EBRD, USAID,IFC.

               Експерти КЦ АВМ постійно підвищують кваліфікацію, беручи участь в міжнародних програмах стажування (Mashav, Ізраїль; Cochran Fellowship Program, США; Cow Signals, Нідерланди і т.д.), і відстежують найкращі світові підходи до виробництва молока з метою їх упровадження в Україні.

               Фахівцями КЦ АВМ розроблено і впроваджено унікальний дієвий інструмент: порівняльний економічний аналіз виробництва молока, який допомагає знайти відповіді на питання про структуру собівартості, частку різних витрат і точку беззбитковості для прийняття оперативних управлінських рішень та підвищити ефективність ведення бізнесу.

              КЦ АВМ пишається своєю найпотужнішою командою ветеринарів, яку з 2015-го року виокремлено в окремий підрозділ - Центри ветеринарного обслуговування (ЦВО), які працюють по всій території України  з загальним поголів’ям більше 90 тис.

               Якісний консалтинг не може бути максимально ефективним без  кваліфікованих кадрів на фермі. Задля підвищення професійності спеціалістів МТФ при АВМ запрацювала навчально-практична платформа Dairy Center Kischenzi, що протягом року пропонує вузькоспеціалізовані навчальні курси,  майстер-класи і практичні семінари, які проводять консультанти КЦ АВМ і найкращі міжнародні експерти .

              Дякуємо всім нашим клієнтам, партнерам, однодумцям за довгі роки співпраці та за той досвід, який ми здобували і здобуваємо разом задля розбудови потужної, успішної та конкурентоспроможної у світі молочної галузі.