Економіка молока починається саме в полі: з формування кормової стратегії, особливостей вирощування кормових культур та заготівлі грубих кормів. Тому, новий практичний курс навчальної платформи Dairy Center Kischenzi був присвячений питанню кормозаготівлі. Навчання реалізується спільно з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) в рамках проекту «Розвиток молочної галузі України» із залученням експертів і тренерів Консультаційного Центру Асоціації виробників молока та IFC.

  В інтенсиві взяли участь та прослухали лекції 10 учасників з різних регіонів України.

  Упродовж теоретичного інтенсиву експерти АВМ та IFC  ділились досвідом з учасниками на гарячі теми:

  • Прибутковість молочного виробництва – роль керівника, агронома і зоотехніка.;
  • Формування кормової стратегії тваринництва.;
  • Різноманітність інгредієнтів – запорука повноцінного балансування високоефективних раціонів ВРХ;
  • Інтерпретація лабораторних досліджень кормів;
  • Аналіз виробництва грубих кормів та особливості вирощування кормових культур, та інших.

  Одноденний практичний інтенсив пройшов у Dairy Center Kischenzi на базі господарства ТОВ «Кищенці», що є учасником АВМ, лідером молочної галузі та прикладом впровадження новітніх технологій. Увага учасників була спрямована на розгляд систем обстеження посівів, протоколів заготівлі, методів аудиту кормосховищ і управління показниками якості та безпечності кормів. Крім того, всі присутні мали змогу ознайомитись з практикою заготівлі кормів, яка застосовується саме на господарстві ТОВ «Кищенці».

  По завершенню події кожен учасник пройшов атестацію для аналізу рівня здобутих знань та корегування помилок, а також отримав сертифікат про участь в інтенсиві.

Відгуки учасників курсу:

  Дмитро Савінов, заступник директора ТОВ «Молочні роси»: "Як на мене курс дуже цікавий та наповнений великим  об’ємом  інформації,  але мало часу для більш детального розгляду тем. Якщо об’єктивно, то курс надзвичайно інформативний та доступний, зацікавить як спеціаліста галузі так і людину не задіяну в тваринництві. Особисто я не вагався на рахунок участі в  теоретично-практичному інтенсиві, організатори курсу надали всі необідні заходи безпеки. Практична частина навчання була на ТОВ «Кищенці», на мою думку еталоне господарство на яке мають рівнятись усі інші господарства України. Видно вкладаються кошти в розвиток та вдосконалення господарства" .

  Євген Мазур, керуючий МТФ ТОВ «Молочні роси»: "Інтенсив дуже обширний та пізнавальний, потрібно більше часу на засвоєння усієї почутої інформації. Особливо сподобалось слухати про агрономію, обробіток грунту, особливості вирощування кормових культур. Задоволений що взяв участь. Без вивчення нового не має розвитку в сфері тваринництва. Враження від Кищенців дуже позитивні, гарне господарство, класна кормова база , приклад для наслідування . Тепер хочу й у себе організувати таке ж  зберігання концентрованих кормів" .

  Андрій Іванов, технолог ТОВ «Журавка»: "Дуже корисний, інтенсивний та серйозний курс. Дуже багато інформації для засвоєння. В принципі все знайоме, але тут все більш детально. Всі спеціалісти молодці це відчувається і практика дуже корисна. Все цікаве записане і сфотографоване, і все що буде залежати від мене буде зроблено і змінене у мене на господарстві. Я впевнився, що іхав сюди не дарма" .

Довідка:
IFC, один з підрозділів Групи Світового банку, є найбільшим глобальним інститутом розвитку, діяльність якого сфокусована на підтримці приватного сектору на ринках, що формуються. Ми працюємо у понад 100 країн, використовуючи наш капітал, експертизу та вплив для створення ринків та можливостей у країнах, що розвиваються. У 2019 фінансовому році ми надали понад $19 мільярдів довгострокового фінансування країнам, що розвиваються, посилюючи здатність приватного сектору подолати бідність та підвищити загальний добробут.
Додаткова інформація: http://www.ifc.org