Силос - цінний вид корму, одержаний в процесі біологічного консервування зелених рослин, основою якого є молочнокисле бродіння. Технологічний процес: скошування, подрібнення, завантаження в транспортні засоби, транспортування, закладення в сховища, трамбування, ізоляція від повітря.

Основна вимога під час силосування - використання високоякісної, повноцінної рослинної сировини та зменшення до мінімуму втрат поживних речовин.

Дослідження й передовий досвід господарств останніми роками свідчать, що для одержання цінної силосної сировини потрібно застосовувати не чисті посіви, а травосуміші, до складу яких входять злакові (тонконогі), бобові (метеликові) та хрестоцвіті (капустяні) види. Такі травосуміші за вмістом протеїну переважають чисто злакові травостої.

 У таблиці наведений нижче Ви можете ознайомитись з технологічними параметрами заготівлі силосу жита, тритикале, пшениці та люцерни.

Заготівля на західній Україні господарствами, які знаходяться на технологічному супроводі КЦ АВМ.