Для отримання високих надоїв та якісного молока, корова має бути забезпечена відповідними умовами утримання. Останнім часом робочий день корови дуже змінився — він став значно напруженішим. Корови стали давати більше молока, їм потрібно більше поживних речовин, отже, й споживання корму стало тривалішим. Цей час ми забираємо у тварин, позбавляючи їх відпочинку. Дослідження довели, що кожна додаткова година відпочинку корови дає збільшення надоїв до 1.7 л молока, при цьому якщо корова лежить менше 10 годин на добу, виникають проблеми зі здоров’ям. Серед фермерів поширений вислів: «Щасливі корови — щасливі фермери».

Ідеальний робочий день корови поділяють на часові складові :

  Для отримання найвищої продуктивністі корови мають відпочивати до 14 годин на добу. Тому, кожній корові необхідно забезпечити принаймні одне м'яке глибоке ліжко — для цього потрібно використовувати м'які матеріал як солома чи пісок у якості підстилки.  Підстрилка, є вагомим чинником створення комфортних умов для тварин і забезпечення відповідного кровообігу у вимені під час їхнього лежання, що є необхідною умовою для молокоутворенням . Чистити стійла треба тричі на день, оновлювати підстилку варто щотижня. Це забезпечує максимальний час лежання корів (до 14 годин на добу) і найнижчий ризик для розвитку інфекцій.

  Від побудови робочого дня корови залежить не тільки кількість молока а й її здоров’я та довговічність. Тому, можна виділити шість складових коров’ячого щастя :

  Наприклад, якщо корові не вдається їсти разом із рештою групи, вона поїдатиме корм поспіхом, а нерідко — з’їдати менше. Менш тривалим буде і відпочинок, що спричинить додаткове навантаження на ноги. Можна  тільки зауважити, що навантаження на одну ногу корови складає приблизно 150кг, а то й більше, тому додаткове навантаження - це стрес. Корови люблять пити «за компанію» з відкритої низької поїлки, від 6 до 14 разів на добу, зазвичай після доїння і часто — після прийому їжі. На кожен кілограм виробленого молока корові потрібно 4-5 л води. Отож, корова повинна мати можливість випити 15 л води менше ніж за хвилину.

  В свою чергу корова постійно подає певні сигнали, те, як вона їсть, стоїть, лягає, «жує жуйку», як стоять вуха — це все є сигналами. Усі вони можуть вказувати на стрес, дискомфорт, або взагалі хворобу. Вивчення сигналів корів для покращення  якісних і кількісних  показників на молочних фермах можуть стати прекрасною мотивацією для українських фермерів.