Учасники онлайн-воркшопу «Генетика, як стратегія майбутнього» в рамках спільного проекту Асоціації виробників молока та Міжнародної фінансової корпорації (IFC): «Розвиток молочної галузі України» мали змогу розглянути питання цінності генетичної селекції.

 

Спікер Coen van Rosmeulen MSc - керівник відділу міжнародних продажів Alta Genetics; незалежний консультант з розведення, відтворення ВРХ і управління МТФ в першу чергу розповів про еволюцію  розвитку показників продуктивності в розрізі світових країн-лідерів та у світі в цілому.

Так, спікер наголосив на взаємозв’язку між розвитком індустрії  молочного скотарства та генетичної селекції.

Також, експерт розповів про те як створити свій індивідуальний генетичний план та які інструменти застосовувати для його контролю. В першу чергу він радить задати собі 3 наступні питання:

1.Що впливає на вартість молока, яке ви реалізуєте?

2. Що є основною причиною вибуття корів зі стада?

3. Яка порода підходить найкраще до ваших умов?

До обговорення долучилися близько 50 керівників та спеціалістів МТФ з різних куточків України: від Хмельниччини до Луганщини.

"З великим задоволенням підтримаємо фермерів у всьому світі найкращими знаннями для підвищення їх рентабельності", - говорить Coen. «Це є запорукою нашої діяльності та основою для подальшого розвитку виробництва молочної та яловичої продукції».