Асоціація виробників молока за підтримки Міжнародної Фінансової Корпорації (IFC), в рамках спільного проекту «Розвиток молочної галузі України» провели онлайн-воркшоп за участі міжнародного експерта.

23 липня з 16:00 до 19:00 на базі онлайн-платфори ZOOM близько 100 зареєстрованих учасників сконцентрували свою увагу на гарячій тематиці.

Першою виступила Лілія Іваноглу, АВМ та розповіла про те, як виявити ознаки теплового стресу у корів. Спікерка доповіла про методи оцінки рівня теплового стресу на продуктивних корів, звернувши увагу учасників на інструменти референтної моделі МТФ в Україні – СОПи*.

Далі слово взяв Віктор Харкавлюк, АВМ, роозкривши проблематику годівлі корів в період теплового стресу. Також, розповів як саме зменшити інтенсивність утворення метаболічного тепла в рубці.

І на завершення Міккель Кьергаард, SECCO Europe A / S зконцентрував увагу слухачів на технічних рішеннях, що допоможуть зменшити тепловий стрес на корів, та обґрунтував їх з економічної точки зору.

Крім того, серед модераторів події були присутні експерти IFC та АВМ Андрій Попов , Анатолій ШишГеннадій Бондаренко та Володимир Чаркін.

Змістовні доповіді, технологічні рішення та гаряча дискусія – так завершилась робоча п’ятниця минулого тижня. Слідкуйте за новинками та анонсами наступних подій, аби нічого не пропустити.  

СОПи - Стандартні операційні процедури (СОП)–детальний опис виконання конкретного кроку бізнес-процесу документ, що допомагає стандартизуватипроцедурузадля зниження ймовірності помилки. СОПи можуть бути оформлені у вигляді інструкцій, алгоритмів, чек-листів.