Асоціація виробників молока запрошує мікро, малі та середні підприємства, які займаються молочним скотарством  на вебінар  «Профілактика та лікування паразитарних захворювань корів» в рамках реалізації проекту «Підтримка ММСП молочного напрямку (виробництво молока) у забезпеченні продовольчої безпеки України», що підтримується Програмою USAID АГРО.

Навчальний вебінар відбудеться 20 жовтня на платформі Zoom, з початком о 15:00 та тривалістю 1,5 год. Спікер  – Володимир Гончаренко, доцент кафедри паразитології та фармакології Білоцерківського НАУ. Модератор – Валерій Лотоцький, директор з розвитку КЦ АВМ.

За високої інтенсивності інвазій втрати молочної продуктивності можуть сягати 20-60 %; середньодобові прирости молодняку зменшуються до 0,3 кг/день. Крім того паразити зменшують резистентність організму тварин до захворювань, можуть відкривати ворота для інфекційних захворювань.

Під час навчання ми розглянемо:

1. Поширені паразитарні хвороби великої рогатої худоби:

  • диктіокаульоз;
  • фасціольоз;
  • гіподерматоз;
  • телязіоз;
  • ектопаразити.

2. Як визначити, що тварина має паразити.

3. В яких випадках варто звернути увагу на захворювання.

4. Матеріали, які потрібно відбирати для дослідження у лабораторії.

5. Яким чином організувати правильне лікування без шкоди для тварин та які заходи профілактики слід вживати.

Участь безкоштовна за умови попередньої реєстрації:

за посиланням: 

https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZctd-2hrDIqGdKLUlL_1iitbmKH4SnTv-Wr

або за телефоном: 067 445 2488, Варич Аліна

Стало можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО), яка виконується компанією Chemonics International.