Консультаційний центр АВМ запрошує мікро, малі та середні підприємства, які займаються вівчарством та козівництвом на вебінар «Показник концентрації  сперматозоїдів, як маркерний показник сперматогенезу  кнурів» в рамках реалізації проекту «Впровадження нових технологій, покращення продуктивності та якості продукції тваринництва в Україні, що підтримується Програмою USAID АГРО.

Навчальний вебінар відбудеться 13 вересня на платформі Zoom, з початком о 16:00 та тривалістю 1,5 год. Спікерка – Тетяна Чорнозуб, незалежний науковий консультант  із питань відтворення свиней та андрології.

Впродовж репродуктивного використання самця, кожен його еякулят  контролюється й аналізується на постійній основі за комплексом показників. Такий підхід оцінювання якісних показників сперми унеможливлює потрапляння неякісного біологічного продукту до штучного осіменіння свиноматок.

Одним із основних показників якості сперми є концентрація сперматозоїдів, яка є маркером стану сперматогенезу у самців.

Відштовхуючись від показника концентрації сперматозоїдів у нативному еякуляті, визначається кратність розрідження сперми та кількість отриманих спермодоз.

Під час навчення експерт розповість:

  • багатофакторний процес сперматогенезу у самців;
  • фактори впливу на сперматогенез;
  • сучасні підходи визначення концентрації сперматозоїдів, шляхи профілактики вад, контролю та корекції сперматогенезу у кнурів

Участь безкоштовна за умови попередньої реєстрації:

за посиланням: https://forms.gle/B1pLc8sgKCXeS7Ho6

або за телефоном: 067 445 2488, Варич Аліна