Консультаційний центр АВМ розширив свою мережу регіональних центрів ветеринарного обслуговування додатковими сервісними підрозділами у Черкаській та Полтавській областях. Це стало можливо завдяки підтримці Програми USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» (АГРО).

Офіційне відкриття ЦВО-Черкаси відбулося 3 серпня на базі офісу Асоціації виробників молока (м. Умань),ЦВО-Полтава –5 серпня на базі СТОВ «Перемога» (с. Гільці, Чорнухинського р-н.). Учасниками заходів відкриття стало близько 70 МСП, які займаються виробництвом молока у Черкаській та Полтавській, а також Київській, Кіровоградській та Харківській областях.

Відкриття ЦВО-Полтава відбулося за участі Сергія Фролова, директора департаменту розвитку АПК Полтавської ОДА та Олександра Василенко, голова Чорнухинської територіальної громади.

В рамках заходу відбулася презентація центрів ветеринарного обслуговування як інструменту підвищення ефективності молочного бізнесу, а також демонстрація ветеринарного і зоотехнічного обладнання. На кожному з опорних пунктів ЦВО-Черкаси і ЦВО-Полтава знаходиться кабінет ветеринарного лікаря та склад для зберігання сервісного обладнання та інструментарію.

Як зазначив Валерій Лотоцький, директор з розвитку департаменту ветеринарії КЦ АВМ, сервісні ветеринарні і зоотехнічні послуги надаватимуться молочнотоварним фермам, фермерським і особистим селянським господарствам  шляхом абонентського обслуговування і консультаційного супроводу. Для надання ветеринарних послуг мобільні бригади сервісних лікарів у тижневому ритмі здійснюватимуть візити на господарства, що обслуговуються ЦВО. Також щоквартально регіональні консультанти-зоотехнологи відвідуватимуть господарства для аналізу роботи блоку годівлі, утримання ВРХ та вирощування молодняку. По результату господарство отримує письмовий звіт щодо стану здоров’я та відтворення стада ВРХ із рішеннями по впровадженню кращих ветеринарних практик.

Також учасники заходу в Черкаській області мали можливість відвідати молочнотоварну ферму «Кищенці» (с. Добра). В свою чергу, учасники заходу в Полтавській області ознайомилися з досвідом виробництва молока на СТОВ «Перемога».