Новий рік у більшості із нас асоціюється з новими можливостями та перспективами. Однак, не знаючи старих досягнень, складно будувати плани на майбутнє. За кілька днів настане 2024 рік. Отже саме час підводити підсумки. Ми хочемо поділитися з вами тим, як ми прожили цей рік та  які спільні перемоги здобули.

В 2023 році експертами КЦ АВМ було надано більше 300 візитів.На технологічному супроводі команди сьогодні знаходиться більше 6000 фуражного поголів’я, на кормовому супроводі - 1000 фуражного поголів'я, на управлінському супроводі - більше 4500 фуражного поголів’я. 

Центр ветеринарного обслуговування (ЦВО) обслуговує 117 господарств, чиє дійне поголів’я налічує більше 47 тисяч голів.

Головною цінністю Консультаційного центру є НАШІ ЛЮДИ: працівники, клієнти, партнери. Сьогодні в КЦ АВМ продовжують працювати більше 85 експертів галузі молочного тваринництва. Пишаємося, адже в нашій команді є колеги, які прийняли рішення захищати Батьківщину від ворога на передовій.

Для наших спеціалістів найважливішим є ПРОФЕСІОНАЛІЗМ та постійне вдосконалення. Тому ми не зупиняються в своєму розвитку та вивчаємо найкращі світові практики, щоб інтегрувати їх в реалії української аграрної галузі.  Відтак протягом цього року ми:  

  • стали офіційним набувачем «Референтної моделі молочної ферми в Україні», інструменти та СОПи якої використовуються при наданні консультацій та супроводів для клієнтів КЦ АВМ, та є частково розміщеними у вільному доступі на сайті milk.ua: Референтна модель молочної ферми (milkua.info). Дана модель була розроблена в рамках проєкту «Розвиток молочної галузі» спільно з Асоціацією виробників молока, Міжнародною фінансовою корпорацією IFC та ТОВ «Пьотінгер Україна»; 
  • успішно пройшли курс «Виробництво молочної продукції у «низьковуглецевому майбутньому», що проходив на базі Міжнародного сільськогосподарського навчального центру MASHAV (Ізраїль); 
  • пройшли навчання від експерта FAO Башинського Віталія по підготовці молочнотоварних ферм до відповідності вимогам європейських норм щодо якості та безпечності; 
  • заручились підтримкою Land O'Lakes Venture37 та реалізували спільний навчальний проєкт, в рамках якого були проведені вебінари від експертів США як для консультантів та спеціалістів молочниз ферм України.

Підвищуючи свою кваліфікацію, наші експерти діляться набутими знаннями з виробниками молока України та впроваджують їх в рамках проєктів супроводів для своїх клієнтів, адже КЛІЄНТООРІЄНТОВАНІСТЬ для нас - це право клієнта на якісне та професійне обслуговування. КЦ АВМ протягом року проводив як очні, так і онлайн навчальні курси та семінари для спеціалістів з України та закордону. Всі навчальні відео матеріали доступні на youtube-каналі КЦ АВМ: Консультаційний центр АВМ - YouTube.

Враховуючи сьогоденні реалії повномасштабного вторгнення КЦ АВМ не залишається осторонь, проявляє максимальну ВІДДАНІСТЬ СПРАВІ та допомагає виробникам молока-сировини відновлювати, підтримувати та покращувати свою діяльність, за що отримуємо вдячність та визнання від партнерів:  

  • з початку повномасштабного вторгнення експерти КЦ АВМ та IFC розробили ряд інформаційно-навчальних матеріалів, які були поширені між господарствами-учасниками АВМ та розміщенні на інформаційних порталах сайтів АВМ: Для господарств в умовах війни (avm-ua.org),
  • в рамках співпраці із SAFOSO AG (Швейцарія), експерти КЦ АВМ відвідали та надали практичні консультації 141 молочнотоварній фермі у Чернігівській, Київській, Сумській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях (понад 49 тисяч дійного поголів'я ВРХ);  
  • в рамках співпраці із USAID, в межах проєкту «Підтримка ММСП молочного напрямку (виробництво молока) у забезпеченні продовольчої безпеки України», експертами КЦ АВМ були: надані консультації більше 220 ММСП, проведені практичні семінари на хабах видачі ветеринарних препаратів, проведені навчальні онлайн вебінари
  • розпочато релізацію проєкту ЦВО і УманьЛабс, за підтримки SAFOSO AG (Швейцарія), «Підвищення знань і консультування малих та середніх виробників молока про підходи в діагностиці збудників маститів, профілактики захворюваності та гігієнічні вимоги до молока». В рамках проекту відбудуться практичні візити сервісних ветлікарів ЦВО з наданням послуг по виявленню причин захворювання корів на мастит, лабдослідженням зразків молока від маститних корів та підбору ефективних схем лікування.  

2023 рік запам’ятався також відновленням головних подій молочної галузі України – Національного дня молочнотоварної ферми, та проведенням Міжнародного молочного конгресу, де експерти КЦ АВМ виступали модераторами секцій, спікерами та співорганізаторами

Незважаючи на всі складнощі реалій життя та роботи в Україні зараз, ми не здаємося та продовжуємо йти вперед: бек-офіс КЦ АВМ не виїжджає, а продовжує працювати в м.Умань; сервісні ветлікарі ЦВО продовжують обслуговувати 8 регіонів Україні, серед яких - небезпечний східний регіон; експерти КЦ АВМ стають «універсальними солдатами», щоб мати можливість підстрахувати колег, які зараз захищають нас від ворога.  

Цей рік навчив нас бути сильними, витривалими і готовими протистояти будь-яким випробуванням. Ми зрозуміли, що ніщо не може зупинити нас, якщо ми віримо у себе і маємо силу волі. Ми перетворили виклики на МОЖЛИВОСТІ і продовжуємо наближати нашу країну до ПЕРЕМОГИ!   

Віталій Сидорено (СВЛ ЦВО) доставив спермопродукцію від ТОВ Сімекс Альянс Україна для ТОВ «АФ Киселі».

На базі офісу Асоціації виробників молока на замовлення найбільших сирзаводів України відбувся дводенний тренінг для 30 спеціалістів із заготівлі сирого молока "Дубномолоко" та "Канівський сирзавод".  

Олександр Назарко та Валерій Лотоцький – випускники курсу «Виробництво молочної продукції у “низьковуглецевомуˮ майбутньому/Dairy Production in a Low-carbon Future», що проходив на базі Міжнародного сільськогосподарського навчального центру MASHAV (Ізраїль). 

Експерти КЦ АВМ проходять навчання від експерта FAO Башинського Віталія по підготовці до виконання європейських вимог для молочнотоварних ферм.

Сервісний ветлікар ЦВО Сидоренко Віталій отримав нагороду від АФ Киселі за підтримку та професійну роботу.

Катерина Дудка та Валерій Лотоцький на Міжнародному молочному конгресі 2023.

Консультаційний Центр АВМ


Більше про роботу Консультаційного Центру та ЦВО на нашій сторінці в Facebook.


Читайте також:

ЛІНІЙНА ОЦІНКА ВРХ - ЗАПОРУКА ПІДВИЩЕННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ТА ЗДОРОВ'Я СТАДА

ЯК ТРИМАТИ РІЗНІ ФЛАНГИ ОДНІЄЇ БАРИКАДИ: ВЗАЄМОДІЯ АГРОНОМІЧНОЇ І ТВАРИННИЦЬКОЇ СЛУЖБИ ТОВ «ТД “ДОЛИНСЬКЕˮ»

МОЛОЧНОТОВАРНА ФЕРМА МАЄ ЗАРОБЛЯТИ ЗАВЖДИ