Консультаційний центр АВМ розширює мережу центрів ветеринарного обслуговування (ЦВО) в Полтавській і Черкаській областях та запускає додаткові підрозділи сервісних послуг. Функціонування ЦВО передбачає надання регулярного ветеринарного і зоотехнічного обслуговування ВРХ, посилення і підтримка ветслужби господарства.

На сьогодні КЦ АВМ вже організували роботу 9 регіональних ЦВО. Найбільшим є ЦВО Центр, який обслуговує понад 6000 голів дійного поголів’я у трьох областях. За роки співпраці господарства досягли покращення показників відтворення, здоров’я та якості молока. Зокрема, на господарстві «Перлина Тікича» середньодобова продуктивність корів зросла з 13 до 16 л на фуражну корову, а кількість тільних корів у стаді збільшилася на 15%. Завдяки впровадженню рекомендацій сервісного ветлікаря СТОВ «Плосківське» досягли зростання заплідненості корів з 40 до 50%, а покращення ґатунку молока — з вищого до екстра.

Мобільна бригада ЦВО Чернігів обслуговує господарства у Чернігівській, Полтавській, Харківській, Сумській областях із поголів’ям понад 5000 голів. Так, співпраця ПСП «Червоний маяк» з ЦВО дозволила підвищити показник успішного осіменіння по першому разу з 18 до 36%, а також зменшити сервіс-період на 103 дні.

Оскільки таке навантаження ускладнює надання повноцінного сервісу в тижневому ритмі, КЦ АВМ запустило додаткові підрозділи ЦВО у Черкаській та Полтавській областях. Це стало можливо завдяки підтримці Програми USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» (АГРО). Було закуплено сучасне ветеринарне обладнання та оснащено мобільні бригади сервісних ветлікарів та консультантів-зоотехнологів. Вони надаватимуть ветеринарно-зоотехнічні послуги молочнотоварним фермам, фермерським та особистим селянським господарствам шляхом абонентського обслуговування і консультаційного супроводу. Під час візиту сервісний ветлікар здійснюватиме:

  • клінічний огляд новотільних корів перших 12 діб лактації з термометрією;
  • діагностику післяродових захворювань;
  • контроль здоров’я тварин, котрим проводилось/призначалось лікування під час попереднього візиту;
  • діагностику тільності корів і телиць, в тому числі з використанням УЗД-сканера;
  • діагностику причин неплідності тварин та призначення лікування по кожній тварині;
  • діагностику кетозів у корів 6–12 діб лактації;
  • діагностику блоку годівлі та утримання. (візит зоотехніка 1 раз/3 міс)

Запрошуємо господарства Полтавської і Черкаської, а також Київської, Кіровоградської та Харківської областей до співпраці з Центрами ветеринарного обслуговування.

Отримати більше інформації та подати попередню заявку на участь заповнивши реєстраційну форму за посиланням: https://forms.gle/FjCZwu7Xn3NNyjsQ9