27 листопада представники свиногосподарств прослухали навчальний вебінар «Здорова свиноматка як складова успіху вашого бізнесу», який відбувся в рамках реалізації програми USAID AGRO «Впровадження нових технологій, покращення продуктивності та якості продукції тваринництва в Україні».

Спікерка Тетяна Чорнозуб, незалежний науковий консультант з питань відтворення свиней та андрології розповіла про основні критерії здоров’я та генетичного потенціалу свиноматок, стратегічні кроки управління стадом для отримання максимального прибутку.

Слухачами заходу стали близько 50 представників мікро, малих та середніх підприємств, які займаються свинарством у восьми цільових областях: Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській та Черкаській.

Експерт наголосила, що тільки від здорової свиноматки можна отримати увесь її потенціал, а саме інтенсивне використання свиноматки впродовж 3 років з отриманням 7-8 приплодів за період її життя, вирощувати до 40 ділових поросят на рік. А прибуток господарства може становити 3–3,5 тон товарної свинини на рік від однієї свиноматки.

За словами спікерки, щоб досягти максимальних результатів від маточного поголів’я необхідно впроваджувати стратегічні кроки в упрвління стадом. Серед них – раціональне введення ремонту та формування високопродуктивного маточного стада, дотримання технологічної циклограми та стратегічне (планове) вибракування.

Тему здоров’я свиноматки та вирощування здорових поросят Тетяна Чорнозуб продовжить на наступному вебінарі, який відбудеться 11 грудня.

Участь безкоштовна за умови попередньої реєстрації:

за посиланням: https://bit.ly/3l4pYk8 або

за телефоном: 067 445 2488, Варич Аліна

Вебінари відбуватимуться на платформі Zoom з початком о 16.00 та тривалістю  1,5 год.