Асоціація виробників молока в рамках реалізації проекту «Підтримка ММСП молочного напрямку (виробництво молока) у забезпеченні продовольчої безпеки України», що підтримується Програмою USAID АГРО, надає інформаційно-навчальні матеріали для спеціалістів МТФ, які допоможуть розібратись у аспектах лікування та утримання ВРХ.


Антибіотикорезистентність

Стійкість до антибіотиків (антимікробна резистентність) та поява мультирезистентних бактеріальних штамів є проблемою глобального значення, яка спричиняє серйозні загрози людству.
До кінця 50-х років міжнародна медична спільнота вважала, що боротьба з інфекційними хворобами була виграна. На жаль, протягом останніх 30 років зростаючі показники антибіотикорезистентності показали, що таке переконання було ілюзорним. З початку цього десятиліття багато досліджень продемонстрували значне зростання резистентності до дії антибіотиків тих мікроорганізмів, які викликають внутрішньолікарняні та позалікарняні інфекції в усьому світі.
Первісними причинами цього явища є фактори навколишнього середовища, які сприяють генетичній мутації бактеріальної клітини, тим самим пригнічуючи активний інгредієнт антибіотиків, а також нераціональне застосування антибіотиків у ветеринарії, в закладах охорони здоров’я, самолікування та  останнім часом - брак інвестицій у розробку нових ліків.
Антибіотикорезистентність призводить до зниження ефективності ліків у доступних варіантах лікування, а отже, і до збільшення смертності.

Вирощування молодняку
Вирощування молодняку - це комплекс всіх заходів, спрямованих, по можливості, на повнішу реалізацію спадкових задатків тварин у процесі їхнього росту й розвитку.
В цілому ж вирощування ремонтного молодняку повинно бути цілеспрямованим та економічним, ураховувати біологічні особливості його росту й розвитку, формування міцної конституції, відповідного екстер'єру та інтер'єру, добрий розвиток органів травлення, відтворної функції і багаторічне використання тварини.
Кожне нове покоління корів повинно бути продуктивнішим і стійкішим проти захворювань, відповідати вимогам сучасної технології.
Сьогоднішнє теля – це ваша завтрішня корова.

Метрит

Метрит – запалення матки є найбільш частою причиною симптоматичної неплідності у корів. За даними деяких авторів запалення матки реєструють у 50% і більше неплідних корів.

Мастит

Мастит - це запалення молочних залоз, що виникає у відповідь на вплив факторів зовнішнього та внутрішнього середовища і характеризується паталогічними змінами як у тканинах  так і в молочних залозах.

 

Навчальні матеріали: АнтибіотикорезистентністьВирощування молодняку, Метрит, Мастит
Гарного перегляду та обов’язково збережіть матеріали для подальшого використання!



Стало можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО), яка виконується компанією Chemonics International