Консультаційний центр АВМ запрошує мікро, малі та середні підприємства, які займаються скотарством на практичний семінар «Контроль безпечності та якості молока» в рамках реалізації Проекту впровадження нових технологій, покращення продуктивності та якості продукції тваринництва в Україні, що підтримується Програмою USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» (АГРО).

Семінари відбудуться:  

  • 12 травня – на базі СТОВ «Промінь», Миколаївська обл.,
  • 13 травня – на базі ТОВ ТД «Долинське», Херсонська обл.,
  • 18 травня – на базі ФГ "Юпітер", Харківська обл,
  • 20 травня – на базі СПОП "Відродження", Черкаська обл.

Лекторами будуть:

  • Ігор Присяжнюк - практикуючий лікар ветеринарної медицини. Керівник відділу генетики та селекції КЦ АВМ.
  • Валерій Лотоцький – директор з розвитку департаменту ветеринарії КЦ АВМ.
  • Владислав Ханєєв – експерт з управління здоров’ям ВРХ, доїння корів та зберігання молока, біобезпеки.
  • Мар’ян Троцький -  консультант QFTP.

12 липня набрав чинності Наказ Мінагрополітики від 12.03.2019 №118 “Про затвердження Вимог до безпечності та якості молока та молочних продуктів”. Даний документ має уніфікувати відповідні українські та європейські вимоги, урегулювати значення основних мікробіологічних показників, адаптувати технологічні вимоги до сучасних реалій та скасувати застарілі норми у цій сфері.

Нові вимоги стосуватимуться усіх операторів ринку молока та молочних продуктів незалежно від форми власності, крім первинного виробництва молока та молозива, призначених для власного споживання, та приготування, обробки і зберігання в домашніх умовах молочних продуктів для власного споживання. Детальніше по цій темі розповість Ігор Присяжнюк та Владислава Ханєєв  під час навчання.

Мастит у корів — це доволі поширена проблема сучасного молочного скотарства. Він завдає серйозного економічного збитку господарствам та фермерам, адже у хворих корів різко знижується удій молока. Крім того, молоко хворих тварин заборонено до вживання.

Як відомо, кількість соматичних клітин при наявності  маститу у корів зростає, і ця кількість прямо пропорційна ступеню розвитку захворювання у тварини. Якщо клінічний мастит можна діагностувати за зовнішніми ознаками, то діагностика субклінічного маститу у корів буває ускладнена. Під час навчання Валерій Лотоцький розповість учасникам про найбільші причини винекниння маститів у ВРХ, поділиться секретами боротьби з ними.

Запрошуємо долучитися до практичного семінару та дізнатися більше!

Реєстрація: 067 445 2488 Варич Аліна