Асоціація виробників молока (АВМ) спільно з Міжнародною Фінансовою Корпорацією (IFC) за підтримки Міністерства Фінансів Австрії реалізовують в Україні трирічний проект «Розвиток молочної галузі України».

Цілями проекту є підвищення ефективності виробничих та управлінських практик молочних ферм завдяки спільному з АВМ тиражуванню референтної моделі та реалізації цілої серії навчально-інформаційних заходів для молочно-товарних ферм України.

Референта модель - це еталонна модель, так би мовити стандартний зразок якогось об’єкту. До референтної моделі звертаються, коли треба порівняти існуючий об’єкт з цим еталоном, встановити відмінності, та визначити, як наблизити реально існуючий об’єкт до стандарту.

Тож, де шукати інформацію про референтну модель молочної ферми в Україні?

На базі сайту MilkUA.info вже опубліковано декілька бізнес-процесів з референтної моделі, по яким викладено основну інформацію та інструменти для загального користування всіх зацікавлених. Серед них: Управління годівлею, Управління комфортом та інфраструктурою, Управління доїнням та зберіганням молока та Управління здоров’ям.

Це лише частина бізнес-процесів молочної ферми, тож слідкуйте за новинками на сайті – далі більше!