Завдання ветлікаря Центру ветеринарного обслуговування (ЦВО) виходять за межі стандартного лікування корів. Він повинен працювати в тісній взаємодії з командою господарства, яке перебуває у нас на супроводі.

ФГ “Бутенко” з Чернігівщини - учасник Асоціації виробників молока, партнер ЦВО вже більше 7 років. Сервісним лікарем ферми є Микола Базавлук. Завдяки комплексному підходу та плідній співпраці з колективом господарства вдається систематично виконувати цільові показники та покращувати продуктивність.

Ділимося з вами результатами, яких досягли ФГ “Бутенко”:

  • Вміст жиру 4,1%, вміст білку 3,7%.
  • КСК - 99 тис./см³, ЗБЗ - 66 тис./см³.
  • Сервіс-період скоротився до 129 днів.
  • Середня кількість днів лактації - 190.
  • Рівень тільних корів у стаді - 55%, телиць - 21%.

Відтак сьогодні надій на господарстві коливається в межах 25-26 л молока на дійну корову (порівняно з 21,1 кг у 2020 році). Валовий добовий надій становить 16 000 кг. Молоко - екстраґатунку.

Фермерське господарство є практично ровесником незалежної України - створене в 1992 році. На підприємстві працює вся родина засновника.

Сьогодні ФГ “Бутенко” - це сучасна молочнотоварна ферма зі статусом племрепродуктора. Процес виробництва молока тут відповідає новим вимогам харчового та ветеринарного законодавства. Господарство є одним із небагатьох, хто виробляє молоко А2 в Україні, має амбітні цілі і активно працює в напрямку покращення продуктивності.

Колектив господарства - одна велика дружня родина. Думаємо, це і є формулою успіху ФГ “Бутенко”.

Дякуємо команді ФГ “Бутенко” за довіру, цінуємо нашу співпрацю!

Будуємо молочну галузь України разом!

На фото сервісний ветеринарний лікар ЦВО Базавлук Микола та Зам.по тваринництву ФГ «Бутенко» Присівок Павло: