9 листопада відбувся перший вебінар в рамках програми USAID «Впровадження нових технологій, покращення продуктивності та якості продукції тваринництва в Україні», яку реалізує Консультаційний центр АВМ.

 Спікер Ганна Лавренюк, віце-президент Асоціації виробників молока презентувала учасникам тему «ММСП на молочній мапі України: місце є для усіх. Як зайняти свою нішу?», де розповіла, в якій системі координат існує молочна галузь України зараз та як слід трактувати кризові явища, зумовлені нестабільністю державної підтримки, covid-локдауном, кліматичними аномаліями.

 Зокрема спікер зазначила про стрімке скорочення поголів’я корів, обсягів виробництва молокосировини та її надходження на переробку як в промисловому, так і присадибному секторах. Разом з тим, спостерігається трансформація галузі – присадибний сектор переходить у прозору юридичну площину. «Створюються сімейні ферми, малі фермерські господарства, які утримують від 5 до 50 корів молочного напрямку, — додала Ганна Лавренюк. — Місце на молочній мапі України є для усіх: і великих молочнотоварних ферм, і малого сектору, який наразі розвивається. Однак ключовим для усіх гравців залишається підвищення продуктивності, якості і безпечності продукції».

 Як показала covid-криза, мікро, малі та середні підприємства повинні думати над інвестиціями у власну переробку, просуванням готового продукту в інтернет середовищі, роботою з локальними споживачами.

 Слухачами вступного вебінару стали майже 50 малих і середніх агровиробників, фермерських та особистих селянських господарств, які займаються виробництвом молока і молокопродуктів у восьми цільових областях: Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській та Черкаській.

 Щоб мати змогу проаналізувати свої ризик-фактори та з’ясувати, де можна стати сильнішим, Програмою передбачена низка вебінарів для представників галузі скотарства, які відбудуться впродовж листопада-грудня.

Вебінари відбуватимуться на платформі Zoom з початком о 16.00 та тривалістю  1,5 год

Участь безкоштовна за умови попередньої реєстрації:

за посиланням:http://https://bit.ly/3l4pYk8 або

за телефоном: 067 445 2488, Варич Аліна