СТОВ «Дніпро» — незламне господарство з Херсонщини. Попри постійні обстріли з боку рашистів, господарство активно працює. Живе не мріями, а цілями — бути ще більш рентабельною і сучасною українською фермою. На цьому шляху команда КЦ АВМ йде поруч,  завдяки дистанційному супроводу експертів добові надої на МТФ зросли за 4 місяці на 5 кг/корову.  

Результатами ділиться Олександр Назарко, генеральний директор Global Agro Finance.

СТОВ «Дніпро» член Асоціації виробників молока України з 2011 року. Знаходиться на дистанційному кормовому супроводі КЦ АВМ.

Трагічна сторінка у біографії господарства — окупація у 2022 році. Вона залишила жахливий слід, але не зламала, ні на день МТФ не припиняло своєї роботи. Деокупація Херсонщини відбулася восени того ж року, і з новими надіями СТОВ «Дніпро» продовжило працювати, але тепер в умовах постійних обстрілів від рашистів і тяжких втрат.

До повномасштабного вторгнення господарство знаходилося на ветеринарному супроводі в Центрі Ветеринарного Обслуговування. Співпраця була ефективною, а показники високими.  

Очевидно, що майже за 2 з половиною років війни усі показники кардинально змінювалися і падали, внаслідок окупації та обмежених ресурсів. До повномасштабного вторгнення молочна продуктивність на фермі була на рівні 30-31 кг на добу, із окупацією знизили  — до 20 кг на добу.

Наразі ситуація стабільна, на господарстві утримується  652  голів, у тому числі 284 дійних корів.  Добова молочна продуктивність на дійну корову — 27,4 кг. Вміст жиру — 3,8%, білка — 3,4%. Щоденно поставляють на переробку близько 7 800 кг сировини ґатунку екстра.

«Андрій Пастушенко, керівник СТОВ «Дніпро» звернувся до нас із запитом — налагодження процесів на фермі, шляхом ефективних консультацій, — розповідає Олександр Назарко, генеральний директор Global Agro Finance. — Обрали дистанційний кормовий супровід — це співпраця, націлена на підйом продуктивності, використовуючи економічно ефективні раціони, та на збереження здоровʼя і показників відтворення. В процесі співпраці ми моніторимо всю зібрану інформацію та вносимо правки в роботу, проводимо необхідні тренінги та надаємо алгоритми чи СОПи роботи, саме це в поєднанні із якісним виконанням поставлених задач приносить свої результативні плоди. На етапі стабілізації молочного тваринництва потрібно відновлювати відтворення для того, аби мати ті показники, котрі були до повномасштабного вторгнення».

Андрій Пастушенко, керівник СТОВ «Дніпро», відгукується про роботу КЦ АВМ: «Співпрацею задоволені, по всім питанням нас консультують і дають відповіді. Підхід комплексний, тому разом пропрацьоваємо задачі по відтворенню, заготівлі, здоров’ю стада, а найбільше спілкуємось по раціонам. Навіть до співпраці Олександр Назарко нас завжди підтримував  і цікавився нашими професійними і особистими справами, зважаючи на війну. Наразі за потреби комунікуємо у телефонному режимі або відео- форматі і звичайно ж обмінюємось файлами з інформацією».

 На сьогоднішній день робота на СТОВ «Дніпро» — це виклик, бо дивлячись у очі страху , залишаючись у безпосередній близькості до лінії фронту,  керівництво і кожен працівник продовжує боротися.  

Велика вдячність і уклін захисникам України! Велика повага таким підприємствам, як СТОВ «Дніпро»,  і нашим незламним людям! Разом до перемоги!

Джерело фото: архіви СТОВ «Дніпро» (на фото працівники господарства)


Пропонуємо ознайомитись із послугою КОРМОВОГО СУПРОВОДУ за посиланням.

Контактна особа: Олександр Назарко, тел. +38 (066) 611 7948, ел. пошта nazarko@avm-ua.org


Консультаційний центр АВМ