Господарство займається рослинництвом і тваринництвом. Молочне скотарство — пріоритетний напрям.

Два основні показники якості виробленого молока — рівень соматичних клітин і бактеріального забруднення.

 

Перший вказує на здоров’я вимені й контроль маститу в стаді. Другий свідчить про дотримання гігієни доїння і доїльного обладнання.

ТзОВ «Прогрес», що на Волині, виробляє молоко на двох фермах — у селах Білин та Охнівка Володимир-Волинського району.

За радянських часів господарство мало статус репродуктора з розведення української чорно-рябої худоби, нині — племзаводу. Корів голштинізують.

У 2013-му перейшли з прив’язної системи утримання худоби на безприв’язну. В господарстві тримають 950 голів дійного стада. Середній добовий надій становить 33 кг на корову. За останні два роки якісні показники молока значно зросли, і нині кількість соматичних клітин становить 200−300 тис./мл, бакзабруднення — до 100 тис./мл. Щоденно господарство виробляє 32 т молока.

Завдяки технологічному супроводу здійснюється постійний контроль виробничих процесів, зниження собівартості виробництва молока, збільшення продуктивності стада, оптимізація умов годівлі та утримання, високий рівень здоров'я та відтворення, забезпечення максимального генетичного прогресу стада, організація навчання та індивідуальна розробка системи мотивації персоналу.

Кілька кроків, які поліпшили якість молока на фермі:

  • зміна та контроль протоколу доїння;
  • мотивація та навчання доярок;
  • діагностика маститів;
  • контроль якості миття доїльного обладнання;
  • комфорт дійних та сухостійних корів;
  • вибраковування корів з деформацією та абсцесом вимені, а також корів, які хворіли маститом більше трьох разів.