В рамках проекту «Впровадження нових технологій, покращення продуктивності та якості продукції тваринництва в Україні»*, що підтримується Програмою USAID АГРО відбувся навчальний візит на Національний день ферми. Подію відвідало понад 40 керівників та спеціалістів ММСП з числа учасників проекту, які займаються виробництвом молока у цільових регіонах.

Національний день ферми відбувся 9 вересня на базі СТОВ «Перемога», що на Черкащині. Господарство є членом АВМ та утримує 1780 голів ВРХ, з яких 500 голів - дійне поголів’я. Добовий надій становить 12,5 т молока ґатунку «екстра».

Учасники мали унікальну можливість вивчити передовий досвід господарства у впровадженні нових технологій, підвищенні продуктивності виробництва молока і покращення економічної ефективності. Під час екскурсії учасники ознайомилися з усіма виробничими блоками молочнотоварної ферми, доїльною залою «карусель» на 36 місць, рішеннями з автоматизації виробничих процесів, а саме індивідуальними датчиками для онлайн-моніторингу стану здоров'я та активності телят; роботизованим процесом підгортання корму; новітніми програмами управління стадом та доїнням.  Максимум уваги на МТФ приділяється комфорту корів: спеціальні мати-підстилки, поїлки, автоматична клімат-система. Також учасникам навчальної поїздки демонстрували новітні технологічні рішення для заготівлі кормів.

Керівники і спеціалісти ММСП долучилися до практичного майстер-класу щодо оцінки і протистоянні тепловому стресу у корів, де експерти Консультаційного центру АВМ розповіли про фактори, які зменшують можливість настання теплового стресу у корів, а саме своєчасне видалення гною, наявність вентиляторів, висота та покриття даху, комфортні стійла. А також взяли участь у демонстрації кормозаготівельної техніки в роботі та статиці на полі з кукурудзою та люцерною.

__________

* Проект орієнтований на розвиток мікро, малих і середніх підприємств, які займаються тваринництвом у восьми цільових областях України – Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській, Черкаській. Реалізація сприятиме підвищенню продуктивності ММСП, , збільшенню обсягів виробництва і продажу продукції тваринництва за міжнародними стандартами якості та безпечності, впровадження міжнародних практик біобезпеки і зменшення негативного впливу на навколишнє середовище.