20 березня у Львові відбувся Міжнародний ветеринарний форум «Молочна ферма». Організатор заходу —  журнал The Ukrainian Farmer. Серед спікерів — провідні експерти галузі, у тому числі Денис Тимченко, консультант КЦ АВМ/GAF з управління молочнотоварними фермами. Модератором заходу виступив Валерій Лотоцький, директор КЦ АВМ та ЦВО.

Мета Міжнародного ветеринарного форуму «Молочна ферма» — допомогти лікарям ветеринарної медицини отримати цінну професійну інформацію, що допоможе покращити статус здоров’я стада, ефективність вирощування тварин і прибутковість господарства.

20 березня масштабний захід відвідало близько 300 осіб.

Своїм досвідом ділилися іноземні ветеринарні спеціалісти, провідні фахівці галузі, досвідчені практики. Розкрили ряд важливих тем:

  • Зміни законодавства щодо ветеринарної медицини.
  • Досвід успішної профілактики післяродових ускладнень у корів (ТОВ «Прогрес молоко»).
  • Програма контролю маститу («АФ «Розволожжя»).
  • Вчасне виявлення і контроль захворювань печінки у молочних корів.
  • Зміни в гематологічних параметрах за різних дефіцитів у корів.

Також лунало багато інших актуальних доповідей, в ході яких учасники активно ставили запитання.

Денис Тимченко, консультант-технолог з управління й організації роботи молочнотоварних ферм КЦ АВМ і Global Agro Finance, розкрив тему «Як не допустити післяродові ускладнення у корів».

«В попередній доповіді мене вразили дані про вибуття корів, у перших 30 днів — 50%, — він розпочав доповідь. — Якщо порівняти із американськими дослідженнями 2022 року, то там показник близько 10%.  Але проблема існує і вона  спільна для всіх молочних ферм по всьому світу. Вражає всі породи корів. У транзитний період зароджуються всі проблеми, які ми потім героїчно намагаємося вирішити».

Далі він детально розкрив особливості комфортного утримання корів у періоди сухостою, отелу, акцентуючи увагу на раціоні (вміст вітамінів і мінералів) і негативному впливові теплового стресу. Розповів про Trumаl (трумал) — підхід, який мають використовувати ветлікарі під час контролю післяродового періоду та діагностики захворювань. Завершив виступ рекомендаціями щодо лікування.

«Такі зібрання є надзвичайно корисними та цікавими, адже це майданчик для обміну думками, обговорення проблем, що турбують лікарів господарств. Організатори вдало підібрали актуальні теми та спікерів. Сподіваюся, що всі бажаючі знайшли щось актуальне для себе й впровадять у практику для досягнення ще кращих результатів нашої молочної галузі», — ділиться враженнями і підсумками заходу Валерій Лотоцький, директор КЦ АВМ та ЦВО.

Більше про роботу Консультаційного Центру на офіційній Facebook-сторінці.