Відбулася навчальна поїздка учасників проекту USAID АГРО «Впровадження нових технологій, покращення продуктивності та якості продукції тваринництва в Україні»* на Міжнародний конгрес «Прибуткове свинарство». Учасниками стали близько 55 ММСП, які займаються  свинарством у цільових областях проекту.

8 червня в Київській обл. відбулася найбільш масштабна подія у галузі свинарства в Україні для свинокомплексів, які бажають розвиватися та слідкують за інноваціями, для новачків і досвідчених виробників та майбутніх операторів галузі.

Свинарі познайомилися з кращими ветеринарними практиками в рамках Ветеринарного симпозіуму «Прибуткове свинарство».  Представники вітчизняних свиногосподарств презентували колегам власні практики забезпечення високого статусу здоров’я та економіки виробництва.

Учасники навчальної поїздки мали змогу послухати фахівців провідних українських свиногосподарств, які поділилися практичним досвітом підтримування здоров’я поголів’я та, відповідно, скорочення собівартості за рахунок зменшення витрат на лікування тварин.

*Проект орієнтований на розвиток мікро, малих і середніх підприємств, які займаються тваринництвом у восьми цільових областях України – Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській, Черкаській. Реалізація сприятиме підвищенню продуктивності ММСП, , збільшенню обсягів виробництва і продажу продукції тваринництва за міжнародними стандартами якості та безпечності, впровадження міжнародних практик біобезпеки і зменшення негативного впливу на навколишнє середовище.