Асоціація виробників молока за підтримки Міжнародної Фінансової Корпорації (IFC), в рамках спільного проекту «Розвиток молочної галузі України» провели онлайн-воркшоп за участі міжнародного експерта.

6 грудня з 16:00 до 18:00 на базі онлайн-платфори ZOOM близько 100 зареєстрованих учасників сконцентрували свою увагу на гарячій тематиці.

Спікером події був Др. Ентоні МакНіл (Anthony MсNeel) -головний науковий співробітник Zoetis Inc,  Член команди Global Genetics Technical Services.

Експерт розкрив чому саме від стратегії розведення стада значною мірою залежить економічна ефективність ферми в перспективі.

На прикладах та розрахунках спікер показав від яких факторів не залежить прибутковість ферми, а які, безпосередньо, на неї впливають. Крім того фокус учасників Др. МакНіл спрямував на дії, які рекомендовані для покращення фінансових перспектив.  

Ключовим був, звісно, розгляд використання індексу селекції ремонтних телиць на практиці.

Завершилась подія гарячою дискусією між учасниками: слухачі активно обговорювали коли ж варто проводити геномне тестування, яка «точка 0» для США, та що робити з коровою 5 лактації при повторному тестуванні.

Модератором воркшопу був Валерій Лотоцькийексперт IFC з розведення, відтворення, управління здоров’ям, біобезпеки.

Тож, слідкуйте за новинками та анонсами наступних подій, аби нічого не пропустити.