15 січня стартувала чергова серія навчальних заходів Програми USAID AГРО «Впровадження нових технологій, покращення продуктивності та якості продукції тваринництва в Україні», яку реалізує Консультаційний центр АВМ.

Спікер Ігор Присяжнюк, ветеринарний лікар АВМ презентував учасникам тему «Робота ММСП в умовах епідеміологічних загроз», де розповів, як організувати адміністративні та виробничі процеси на підприємстві в умовах карантинних обмежень, щоб попередити розповсюдження коронавірусної інфекції та інфікування працівників.

Зокрема, кожне господарство повинно створити «оперативний штаб», функціями якого буде реагування на можливі надзвичайні ситуації, забезпечення засобами захисту, комунікація з працівниками та медичною службою, інформаційне забезпечення та роз’яснювальна робота. Крім того, першочергово необхідно сформувати резерв персоналу та розробити план надзвичайних дій у разі захворюваності вище 50%. Серед інших дієвих заходів є скорочення кількості персоналу задіяного у виробничих процесах до мінімально необхідного. Для цього слід згрупувати персонал за напрямками роботи у так звані функціональні групи, а деяким виробничим підрозділам рекомендовано перейти на вахтовий метод роботи.

Також експерт представив основні заходи захисту працівників під час збору та перевезення на підприємство, на виробничих потужностях, перед початком і по завершенню роботи.

Слухачами вступного вебінару стали 30 малих і середніх агровиробників, фермерських та особистих селянських господарств, які займаються тваринництвом у восьми цільових областях: Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській та Черкаській.

Нагадуємо, що в рамках Програми відбуватимуться навчальні вебінари для цільових напрямків скотарства, свинарства, вівчарства і козівництва. Участь безкоштовна за умови попередньої реєстрації. Крім того, учасники мають можливість отримати безкоштовні консультації від провідних експертів Програми.

Для реєстрації на навчальні вебінари або для отримання консультацій, просимо звертатися за телефоном 067 445 2488, Варич Аліна