Асоціація виробників молока (АВМ) за підтримки Міжнародної Фінансової Корпорації (IFC), в рамках спільного проекту «Розвиток молочної галузі України» , провели 15 лютого онлайн-інтенсив для керівників молочно товарних ферм, керівників зоотехнічної та агрономічної служби, що формують кормову стратегію підприємства.

Теоретично-практичний інтенсив «Економіка молока починається в полі об’єднав майже 40 слухачів з усіх куточків України.

Розпочав навчання Олександр Назарко (АВМ) з розгляду основ в формуванні кормової стратегії на господарстві: від типів годівлі дійних корів до розрахунку точки беззбитковості та бенчмаркінгу показників. Далі тему прибутковості продовжила Катерина Дудка (IFC), сконцентрувавши увагу учасників на ролі керівника, агронома та зоотехніка в досягненні поставлених цілей. 

А вже Лілія Іваноглу (АВМ) розкрила питання розрахунку річної потреби у кормах на МТФ, сфокусувавшись на важливості якісного підходу до заготівлі. І про регламент бізнес-процесу «Планування структури посівів» розповіла Катерина Дудка.

Далі спікери переспрямували увагу учасників на розгляд кормової бази на господарствах, розглянувши  при цьому їх різноманітність в залежності від різних факторів, і в першу чергу від регіону.

На завершення Геннадій Бондаренко (IFC) представив метод оцінки якості кукурудзяного силосу за індексом ферментованих вуглеводів.

В підсумку: майже п’ять годин корисної інформації – інтенсивно та цікаво.

По завершенню події всі учасники отримали презентації спікерів та інструменти для розрахунку собівартості кормів.

Вже скоро Dairy Center Kischenzi готовий буде зустріти техніків штучного осіменіння на довгоочікуваному практичному курсі підвищення кваліфікації, тож слідкуйте за анонсами та новинками. Для  попередньої реєстрації заповніть онлайн-форму: 

https://forms.gle/Ux3zcySDQtuWxywc8

або ж телефонуйте: 

067 590 2120 Олександра Паламаренко,

067 445 2488 Аліна Варич