Консультаційний центр АВМ за підтримки Міжнародної Фінансової Корпорації (IFC) провели з 10 по 12 березня практичний курс підвищення кваліфікації для техніків ШО. До навчання долучились 13 спеціалістів МТФ з усіх куточків України. Учасники отримали змогу прокачати вже існуючі навички та навчитись нового.

«Забезпечити господарству максимальний розвиток і користь», - такі цілі ставили перед собою учасники.

Тож, відкрила навчальний курс генеральна директорка АВМ Ганна Лавренюк з привітання та висвітлила виклики і перспективи молочної галузі України, окреслила нові вимоги харчового та ветеринарного законодавства до МТФ.

Далі виступив Ігор Присяжнюк з акцентом на ведення документації відповідно до ЗУ Про племінну справу в тваринництві.

Продовжив навчання Валерій Лотоцький розкривши такі теми як: фізіологія статевої циклічності, фізіологія запліднення, ключові показники ефективності відтворення та інші. Крім того, учасники курсу мали змогу попрацювати з боєнським матеріалом та розглянути анатомію статевих органів корови.

Наступного дня Михайло Білокінь ознайомив всіх учасників з програмними забезпеченнями для управління стадом на МТФ, зробивши ухил на роботу техніка штучного осіменіння з програмами.

Крім того, учасники розглянули особливості організації роботи пункту штучного осіменіння в тижневому ритмі.

Завершальний день відзначився практичним відпрацюванням здобутих знань та навичок в Dairy Center Kischenzi, що розташований на базі МТФ ТОВ «Кищенці», яка має 1300 голів дійного стада і доїльну залу типу «Карусель» на 80 місць.

Відгуки учасників курсу про навчання:

"Все сподобалось, залишились під великим враженням, не дивлячись на досить великий досвід в роботі.  Багато інновацій, сподобалось УЗ діагностика та сам апарат, яким проводять діагностику. Починаємо працювати з новими підходами до осіменіння. Раніше брали до уваги вік та вагу телиці, а зараз будемо брати зріст. Крім того , схеми синхронізації корисні та робочі".

— Вікторія Рєпіна, ветеринарний лікар ПП "Агросервіс СГ"

"Рішення про участь в навчанні було трохи спонтанним, але абсолютно не шкодую що поїхав. Все сподобалось: досконало пояснювали і теорію, і практику, і видали свідоцтво. Під час роботи з колегами, для себе зрозумів, що коли довго над чимось працюєш то вже формуєш звички в роботі і можеш чогось не помітити. Ще хотів би відвідати навчання з УЗ діагностики."

— Сергій Громик, технік штучного осіменіння ТОВ «Шабська ферма»

Всі учасники практичного курсу отримали сертифікати про участь в навчанні та посвідчення про підвищення кваліфікації державного зразка.