4 серпня експерти Консультаційного центру АВМ провели практичний семінар з козівництва в рамках реалізації проекту «Впровадження нових технологій, покращення продуктивності та якості продукції тваринництва в Україні», що підтримується Програмою USAID АГРО. Учасниками заходу стали близько 20 мікро, малих і середніх господарств, які займаються козівництвом. 

Семінар відбувся на базі господарства ТОВ «Лукачівка Еко» (с. Вільховець, Богуславський р-н, Київська обл.) – фермерське господарство закритого циклу, яке займається утриманням кіз, виробництвом та переробкою молокосировини. На фермі, побудованій за новітніми європейськими технологіями, утримують близько 200 кіз альпійської і англо-нубійської порід та переробляють 500 л сировини.

В рамках семінару Микола Приймак, практикуючий ветеринарний лікар, консультант з козівництва розповів учасникам про правильне поводження з тваринами, принципи роботи та основи діагностики. Також були детально обговоренні питання менеджменту стада,  селекцію та відтворення. Вікторія Кучерявенко,  директорка ТОВ «Смартбіолаб»  обговорила з учасниками тему інфекційних хвороб ДРХ, їх профілактику за допомогою лабораторної діагностики.

Після лекційної частини учасники семінару відвідали виробничі потужності «ТОВ «Лукачівка Еко», де ознайомилися з усіма виробничими блоками, технологіями розведення і утримання кіз альпійської породи і англо-нубійської. Також було проведено практичне навчання щодо здоров’я вимені, лікування маститів та необхідність розчистки ратиць у ДРХ.

* Проект орієнтований на розвиток мікро, малих і середніх підприємств, які займаються тваринництвом у восьми цільових областях України – Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській, Черкаській. Реалізація сприятиме підвищенню продуктивності ММСП, , збільшенню обсягів виробництва і продажу продукції тваринництва за міжнародними стандартами якості та безпечності, впровадження міжнародних практик біобезпеки і зменшення негативного впливу на навколишнє середовище.