11 листопада відбувся другий вебінар з циклу навчальних заходів в рамках програми USAID AGRO «Впровадження нових технологій, покращення продуктивності та якості продукції тваринництва в Україні», яку реалізує Консультаційний центр АВМ.

Спікери Оксана Юрченко, президент Асоціації «Свинарі України» (АСУ), Олександра Бондарська, керівник аналітичного відділу АСУ, Валерія Шаймухамєтова, керівник відділу маркетингу та аналітики компанії Fenix Agro підбили підсумки галузі свинарства за 2020 рік, зокрема говорили про ринкову ситуацію, показники ефективності ММСП та великих виробників, вплив здороження зернових на собівартість свинини, регулювання ринку.

Так, експерти переконані, що різке збільшення вартості кормів, які займають 65−70% в собівартості продукції свинарства, поряд з ослабленням закупівельних цін на живця, не тільки обумовлює збитки виробникам свинини, а й сприятиме активному виходу операторів з ринку.

Серед ринкових тенденцій відчувається значне скорочення поголів’я у присадибному сектору.  Натомість, очікується приріст промислової пропозиції на ринку свинини, що, в свою чергу, зумовить посилення внутрішньої конкуренції. Тому необхідними діями будуть, стимулювання внутрішнього споживання, розширення каналів збуту та відкриття зовнішніх ринків.

Слухачами вебінару стали близько 60 малих і середніх агровиробників, фермерських та особистих селянських господарств, які займаються свинарством у восьми цільових областях: Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській та Черкаській.

Наступні  вебінари для представників мікро, малого та середнього сектору свинарства відбудуються впродовж листопада-грудня.

Вебінари відбуватимуться на платформі Zoom з початком о 16.00 та тривалістю  1,5 год.

Участь безкоштовна за умови попередньої реєстрації:

за посиланням: https://bit.ly/3l4pYk8 або

за телефоном: 067 445 2488, Варич Аліна