18 листопада відбувся третій вебінар з циклу навчальних заходів в рамках Програми USAID AGRO «Впровадження нових технологій, покращення продуктивності та якості продукції тваринництва в Україні», яку реалізує Консультаційний центр АВМ.

 Спікером виступила Оксана Жулінська, старший науковий співробітник ІТСР «Асканія-Нова», зокрема говорили щодо розведення овець у різних регіонах України, географічні та культурні особливості ведення вівчарства на території України, кількісний та якісний склад поголів’я. Також для слухачів була актуальна тема щодо імпорту  порід овець  закордонної селекції, особливості ввезення на територію України племінних тварин.

 Під час обговорення теми «Основні економічні засади ведення вівчарства – чи є гідний попит на продукцію вівчарства?» експерти та спеціалісти дійшли до висновку, що найбільш цінними  в економічному відношенні є ягнята, які народилися в числі двійневих, оскільки вони характеризуються високими показниками життєздатності, скоростиглості росту, відгодівельних і м’ясних якостей і за основними селекційними ознаками не поступаються одинакам.

 Слухачами вебінару стали близько 30 малих і середніх агровиробників, фермерських та особистих селянських господарств, які займаються вівчарством у восьми цільових областях: Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській та Черкаській.

 Наступний вебінар для представників мікро, малого та середнього сектору вівчарства відбудеться в грудні!

Вебінари відбуватимуться на платформі Zoom з початком о 16.00 та тривалістю  1,5 год

Участь безкоштовна за умови попередньої реєстрації:

за посиланням: https://bit.ly/3l4pYk8 або

за телефоном: 067 445 2488, Варич Аліна