Відбулася навчальна поїздка учасників проекту USAID АГРО «Впровадження нових технологій, покращення продуктивності та якості продукції тваринництва в Україні»* на Міжнародний молочний конгрес. Учасниками стали близько 50 ММСП, які займаються виробництвом молока у цільових областях проекту.

Конгрес проходив 1–2 червня в Києві та став традиційним майданчиком зустрічі учасників молочного сектору України, представників влади, громадських об’єднань та міжнародних експертів. Організаторами виступили Асоціація виробників молока, Всеукраїнська аграрна рада та компанія Dykun. Дводенна програма заходу включала фахові секції, а також панельні дискусії та круглі столи, спеціалізовану виставку молочного скотарства.

Учасники навчального візиту отримали актуальну інформацію щодо відновлення роботи Мінагро, механізми державної підтримки і розвитку, ринку землі та національної програми розвитку тваринницької галузі в рамках роботи секції «Українська молочна галузь: виклики і стратегії». Особливу увагу було приділено законодавчим питанням, зокрема вимогам до молочних ферм щодо якості та безпечності сирого молока.

В свою чергу, Національна ветеринарна конференція об’єднала лікарів ветеринарної медицини та спеціалістів господарств навколо профілактики, лікування незаразних, а також інфекційних та інвазійних хвороб у ВРХ, способів покращення ефективності відтворення корів.  Участь у дискусійних раундах стала унікальною можливістю перейняти передовий досвід  українських молочних господарств у питаннях управління сучасною молочною фермою та технологій виробництва молока.

 

*Проект орієнтований на розвиток мікро, малих і середніх підприємств, які займаються тваринництвом у восьми цільових областях України – Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській, Черкаській. Реалізація сприятиме підвищенню продуктивності ММСП, , збільшенню обсягів виробництва і продажу продукції тваринництва за міжнародними стандартами якості та безпечності, впровадження міжнародних практик біобезпеки і зменшення негативного впливу на навколишнє середовище.