Консультаційний центр АВМ за підтримки Міжнародної Фінансової Корпорації (IFC) провели з 27 по 29 жовтня практичний курс підвищення кваліфікації для техніків ШО. До навчання долучились 12 спеціалістів МТФ з усіх куточків України. Учасники отримали змогу покращити вже існуючі навички та навчитись нового.

«Покращити відтворення на господарстві», - таку ціль ставили перед собою учасники.

Тож, відкрила навчальний курс регіональний менеджер АВМ Дарина Кольба з привітання та висвітлила виклики і перспективи молочної галузі України, окреслила нові вимоги харчового та ветеринарного законодавства до МТФ.

Далі виступив Ігор Присяжнюк з акцентом на ведення документації відповідно до ЗУ Про племінну справу в тваринництві.

Продовжив навчання Валерій Лотоцький розкривши такі теми як: фізіологія статевої циклічності, фізіологія запліднення, ключові показники ефективності відтворення та інші. Крім того, учасники курсу мали змогу попрацювати з боєнським матеріалом та розглянути анатомію статевих органів корови.

Наступного дня було проведено практичне навчання на тренажері «Henryetta». Henryetta - це унікальний тренажер, розроблений компанією Мінітюб (Minitube, Німеччина), для набуття практичних навичок зі штучного осіменіння відповідно до європейських стандартів тваринництва.

Також виступив Артур Гордін від компанії ТОВ "Українські ферми"  щодо стратегії підбору бугаїв-плідників. Крім того, учасники розглянули особливості організації роботи пункту штучного осіменіння в тижневому ритмі.

Завершальний день відзначився практичним відпрацюванням здобутих знань та навичок в Dairy Center Kischenzi, що розташований на базі МТФ ТОВ «Кищенці», яка має 1300 голів дійного стада і доїльну залу типу «Карусель» на 80 місць.