Консультаційний центр АВМ заручився підтримкою з боку американських експертів у галузі молочного скотарства. Раз на місяць у режимі онлайн буде відбуватися обговорення важливих, технологічних тем й ефективних підходів у роботі молочного бізнесу, що в результаті будуть впроваджуватись на підприємствах супроводу.

6 травня на платформі Zoom відбулась перша зустріч, на якій зібралися консультанти Консультаційного центру (КЦ) АВМ, ветлікарі Центрів ветеринарного обслуговування (ЦВО) та експерти Global Agro Finance (GAF). Спікерами вебінару були Філ Дарст,  спеціаліст дорадчої служби Університету штату Мічиган, має 30-річний досвід роботи з фермерами. А також Баррі Бредфорд, професор Університету штату Мічиган, факультет тваринництва.

Філ Дарст розпочав зустріч із спогадів про минулу співпрацю, а саме його участь у одному із Міжнародних молочних конгресів, а також організацію кількох інших навчальних вебінарів для підприємств та експертів АВМ.

КЦ АВМ ніколи не втрачає можливостей співпрацювати із іноземними колегами та використовувати всілякі інструменти для навчання, обміну досвідом та сприяння зростання професіоналізму. Результативність вебінару залежить від підходу до організації і чітко окресленої мети, тому теми доповідей обрились спільно із американськими колегами.

Перша зустріч тривала близько 2-ох годин. Порція корисної інформації не залишила байдужими аудиторію, Баррі Бредфорд підсумовує: «Дякую за цікаві запитання і дискусію у процесі нашого спілкування. Ми раді долучитися до співпраці з вами і провести низку вебінарів. З нетерпінням чекаємо наступну зустріч».

Валерій Лотоцький, директор Консультаційного центру АВМ та керівник Центрів ветеринарного обслуговування, висловлює подяку та захоплення професіоналізмом доповідачів: «Вебінар був надзвичайно цікавим та корисним. Основним питанням було: як правильно оцінити економічну ефективність та доцільність використання кормових добавок. Спікери вкотре наголосили, що першочерговим має бути забезпечення тварин комфортними умовами утримання, якісними кормами та належним менеджментом, а лише потім можна говорити про доцільність тих чи інших добавок. Не існує "магічних пігулок", що здатні замінити вище перераховане (хоча на ринку часто пропонується). Щиро дякуємо американським колегам за навчання та будемо раді використати отримані знання на українських фермах».


Довідка про спікерів:

Філ Дарст — спеціаліст дорадчої служби Університету штату Мічиган. Має 30-річний досвід роботи з фермерами. Він працює по всьому штату, спеціалізується на здоров’ї та продуктивності молочної та м’ясної худоби. Бере участь у проєктах із покращення профілактики вірусів лейкозу, туберкульозу ВРХ та маститу, а також вивчає використання антибіотиків на фермах. Працює з фермерами, допомагаючи їм налагоджувати роботу із персоналом. Має досвід виступів з доповідями у різних країнах, зокрема, в Ізраїлі, Китаї, Україні та Вірменії. У 2022-2023 роках Дарст був президентом NACAA, асоціації професійного вдосконалення, яка налічує понад 3200 членів по всій країні.

 

Баррі  Бредфорд отримав ступінь бакалавра (BS) в Університеті штату Айова і доктора філософії (PhD) з годівлі тварин в Університеті штату Мічиган. Він працював в університеті штату Канзас з 2006 по 2019, а у 2020 році повернувся до університету штату Мічиган на Кафедру Клінта Мідоуза з управління молочними господарствами. Бредфорд досліджує харчування та метаболізм молочної худоби, а також спеціалізується на управлінні молочними господарствами. Також він регулярно працює з виробниками молочних продуктів, щоб знайти рішення покращення економічної, екологічної та соціальної стійкості галузі.

 


Нагадуємо, щоб оперативно слідкувати за нашими новинами підписуйтесь на: 

Консультаційний центр АВМ