Відтворення стада - це не лише штучне осіменіння тварин і своєчасне ультразвукове дослідження. Це також правильний підбір плідника (поліпшувача) з метою покращення показників основного стада не лише в продуктивності, а й здоров'ї. При цьому одним із ключових моментів є лінійна оцінка стада.

Спеціалісти Центру Ветеринарного Обслуговування (ЦВО) постійно навчаються в цій сфері, оновлюючи знання та навички. Зокрема, минулого тижня під час спільного візиту із представниками компаній продавців сімені на ТОВ” Іскра” (Черкаська обл.) була проведена лінійна оцінка наявного стада, враховані недоліки  та спланована робота над їх усуненням.

Лінійна оцінка ВРХ — це лінійна оцінка екстер'єру тварини, яка допомагає визначити відхилення від стандартного прийнятого показника, які обумовлені для цієї породи. Кожна окрема риса впливає не лише на продуктивність тварини, а й на її здоров’я та довголіття. 

Є модельна тварина, так би мовити ідеальна, і відхилення від неї визначається за лінійною оцінкою.

Оцінку проводять для розрахунку функціональності тварини, щоб вона довго жила і мала гарну продуктивність. І в тому числі, щоб ця тварина в кінцевому результаті була економічно вигідною. Але оцінка корів робиться не лише для того, щоб визначити ефективність корови. Головна її ціль — змінити недоліки тварини в наступному поколінні.

Отже, працюємо, навчаємось, розвиваємо молочне тваринництво України!

 

Нижче на фото:
Черкас Андрій Олексанрович, ветеринарний лікар компанії Генетика і Селекція,
Вирвикишка Сергій Миколайович, ветеринарний лікар ЦВО.

ЦВО надає ветеринарний супровід МТФ. Будемо раді співпраці: Сергій Таранюк, координатор ЦВО +380 674 748 535 (st@dk-vet.com)

 

Консультаційний Центр АВМ


Більше про роботу Консультаційного Центру та ЦВО на нашій сторінці в Facebook.


Читайте також:

ЯК ТРИМАТИ РІЗНІ ФЛАНГИ ОДНІЄЇ БАРИКАДИ: ВЗАЄМОДІЯ АГРОНОМІЧНОЇ І ТВАРИННИЦЬКОЇ СЛУЖБИ ТОВ «ТД “ДОЛИНСЬКЕˮ»

РІВЕНЬ ЗАПЛІДНЕНОСТІ ЗРІС НА 25%: СПІВПРАЦЯ ЦВО З ТОВ "ГЕРРОМ ІНВЕСТ-УКРАЇНА"

ІННОВАЦІЇ ТА ПРАКТИЧНИЙ ПІДХІД - ДОСВІД СПІВПРАЦІ З ПП “АГРОСЕРВІС СГ” ЦЕНТР ВЕТЕРИНАРНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ