23 квітня, у Кіровоградській області, пройшов безкоштовний семінар в рамках проєкту «Ефективне та екологічне відновлення сільського господарства в Україні», де Олександр Назарко, генеральний директор Global Agro Finance, виступив із доповіддю.

Організатори заходу Асоціація виробників молока спільно з Всеукраїнською Аграрною Радою та за підтримки компанії DOW.

Збитки агросектору за час війни вже перевищили $ 80 млрд, тому мета семінару — допомогти агросектору в напрямках програм відновлення та підтримки аграріїв, надання пільгового кредитування, фінансування гуманітарного розмінування та подальшої євроінтеграції.

В семінарі, на Кіровоградщині, взяло участь близько 40 осіб, здебільшого власники агропідприємств. Серед спікерів був Олександр Назарко, генеральний директор Global Agro Finance, який виступив із темою — «Шлях до прибутку в 2500 доларів з гектару через молочний бізнес».

«На зустрічі із фермерами розповів про те, які проекти молочного бізнесу треба реалізовувати, аби заробляти >$2500/1 га та як це зробити. Прошу не маніпулювати високою маржею. Для того, аби стільки заробляти — треба бути надзвичайно ефективним та мати промислове виробництво, тобто не 200-500 корів. Нам цей шлях треба долати швидко, а це стимулює розвиток та економіку держави», — розповідає він.

Тема доповіді актуальна, навіть викликала бурхливу дискусію. А це свідчить, що люди із рослинництва думають про тваринництво, як можливості диверсифікації свого бізнесу, що дало б змогу зробити його більш ефективним і стійким. Побудова бізнес-моделі — рослинництво+тваринництво, має чіткий алгоритм дій і потребує знань. Подібні виступи експертів галузі — це поштовх мислити у правильному напрямку, інтегруючи знання і навички підприємниць може розробити стратегію для свого бізнесу.

Також, говорили про економіку і що чекає молочну галузь України у майбутньому. Проаналізували ефективність виробництва, управління ризиками, інновації та стійкість галузі до зовнішніх впливів. Ганна Лавренюк, генеральний директор АВМ, зосередилась на питанні євроінтеграції, зокрема, скільки коштуватиме перехід на нові вимоги та який досвід світових агроасоціацій варто знати.

Подібні заходи — це чудова можливість охопити якомога більшу аудиторію, щоб збільшити її потенціал для успіху. Олександр Назарко вже в очікуванні наступного семінару, який відбудеться 15 травня, у Київській області.

Слідкуйте за подальшими анонсами зустрічей на офіційних сторінках та фейсбук-сторінках організаторів заходу.

За підсумками подальших доповідей Олександра Назарка, генерального директора Global Agro Finance, слідкуйте на:


Для отримання детальної інформації щодо можливих умов співпраці звертайтесь: Global Agro Finance , 066 611 7948, global.agrofinance@gmail.com.

Консультаційний центр АВМ