9 жовтня, Олександр Назарко, директор департаменту управління МТФ КЦ АВМ/гендиректор GAF відвідав Полтавський державний аграрний університет (ПДАУ) задля підписання договору про співпрацю, яка передбачає об’єднання наукового потенціалу університету та практичного досвіду групи консалтингових компаній – GAF, ЦВО, КЦ АВМ.   

У стінах університету відбулася продуктивна та результативна зустріч, до якої долучилися Олександр Назарко, директор департаменту управління МТФ КЦ АВМ/гендиректор GAF, Олександр Галич, ректор Університету, Анатолій Шостя, проректор з науково-педагогічної, наукової роботи, Сергій Кулинич, декан факультету ветеринарної медицини і Світлана Усенко, декан факультету технологій тваринництва та продовольства.

Зокрема, говорили про ключові аспекти, які впливають на розвиток молочної галузі, забезпечення стабільного виробництва якісного та безпечного молока, впровадження новітніх технологій, а також умови роботи працівників МТФ. Також Олександр Назарко акцентував увагу на великому попиті на кваліфікованих фахівців. Це свідчить, що молочна галузь активно розвивається та потребує якісного підходу до роботи, що дозволить покращити продуктивність та конкурентноспроможність на ринку. 

Знаковою подією зустрічі стало підписання договору про співпрацю, яка передбачає:

  • створення спільних навчальних проєктів і наукових досліджень в галузі молочного виробництва,
  • проведення навчальних семінарів і конференцій для студентів і викладачів;
  • розроблення спільних освітніх програм з урахуванням потреб ринку праці;
  • надання студентам ПДАУ місць для проходження практики,
  • перспективи працевлаштування у групі компаній або ж на МТФ членів Асоціації виробників молока.   

В ході свого візиту Олександр Назарко зустрівся із студентами ветеринарного та технологічного факультетів. У мотиваційних цілях розповів про свій кар’єрний шлях – від працівника на фермі до директора організації, яка надає комплексний управлінський супровід МТФ (GAF), що користується попитом як серед українських провідних компаній, так і за кордоном. Зустріч для студентів стала чудовою можливістю дізнатися більше про свою майбутню професію із практичного боку,  ознайомитись із роботою великих молочнотоварних ферм, зосередитися на подальших планах та можливостях почати будувати кар’єру вже під час навчання.

У подальшому КЦ АВМ планує реалізацію важливих напрямків співпраці, зокрема, організацію навчальних практик на молочних підприємтсвах, де під керівництвом досвідчених фахівців студенти зможуть опанувати основні напрямки роботи, здобути практичні навички, зрозуміти виклики та можливості професії, а також знайти реальних роботодавців.

Також задля ефективного обміну знаннями будуть проводитися лекції та семінари для студентів вищого навчального закладу, зокрема ветеринарів і технологів виробництва продукції тваринництва.

Партнерство із ПДАУ це важливий крок на шляху професійного зростання майбутніх спеціалістів, які вподальшому зможуть будувати кар'єру та ефективно працювати на сучасних молочних фермах. 

Консультаційний центр АВМ