В рамках проекту «Впровадження нових технологій, покращення продуктивності та якості продукції тваринництва в Україні»*, що підтримується Програмою USAID АГРО відбувся навчальний візит на Національний день ферми. Подію відвідало близько 70 ММСП з числа учасників проекту, які займаються виробництвом молока у цільових регіонах.

Національний день ферми відбувся 28 липня на базі ТОВ АФ «Промінь Лан», що на Полтавщині. Господарство є членом АВМ та утримує понад 1000 корів, з яких 600 голів – дійне поголів’я. Учасники мали унікальну можливість вивчити передовий досвід господарства у впровадженні нових технологій, підвищенні продуктивності виробництва молока і покращення економічної ефективності. Адже, коли у 2015 році «Промінь Лан» долучився до АВМ, надої становили 3500 кг. Завдяки співпраці з АВМ і Консультаційним центром, бажанню інвестувати у розвиток молочного скотарства, нині господарство отримує 10000 кг молока екстра-ґатунку на прив’язному утриманню. Особливо вражають показники безпечності: ЗБО – 17 тис/мл, КСК – 113 тис/мл.

В рамках заходу було презентовано кращі практики виробництва молока високої якості, покращення ефективності відтворення та годівлі, профілактики захворювань тощо. Під час екскурсії тваринницьким комплексом учасники пройшли всі блоки виробництва; також долучилися до майстер-класу щодо оцінки, превентивних заходів і кроків подолання теплового стресу у корів. Крім того, на господарстві в роботі і статиці продемонстрували 16 одиниць кормозбиральної та кормозаготівельної техніки.

__________

* Проект орієнтований на розвиток мікро, малих і середніх підприємств, які займаються тваринництвом у восьми цільових областях України – Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській, Черкаській. Реалізація сприятиме підвищенню продуктивності ММСП, , збільшенню обсягів виробництва і продажу продукції тваринництва за міжнародними стандартами якості та безпечності, впровадження міжнародних практик біобезпеки і зменшення негативного впливу на навколишнє середовище.