Завдання КЦ АВМ — допомогти молочнотоварним фермам стати більш ефективними і рентабельними. Результат — основний показник роботи,  це підтверджує і Валерій Колоша, директор ПСП «Пісківське» (Чернігівська обл.).

Про співпрацю, а також чим живе господарство і які  його пріоритети, у розгорнутому інтерв’ю на сторінках журналу «Молоко і ферма» (№1 (80), лютий 2024)

ПСП «Пісківське», що на Чернігівщині є членом Асоціації виробників молока з 1 березня 2010 року. Господарство знаходиться на технологічному супроводі КЦ АВМ.

Валерій Колоша, директор ПСП «Пісківське», займається молочною справою з кінця 1990-х. За ці роки поголів’я зросло із 320 корів до 1300 фуражних, а середньодобова продуктивність — до 34 л молока на дійну корову.

«Продуктивність 34 л молока на корову на день — це результат роботи команди молочного комплексу і особисто Андрія Олександровича, заступника директора господарства по тваринництву і водночас менеджера молочного Комплексу та спеціалістів Консультаційного центру АВМ», — зауважує  директор ПСП «Пісківське».

Валерій Колоша свого часу став одним з ініціаторів і засновників Асоціації виробників молока.

«Перше засідання АВМ відбулося в Пісках в адміністративній будівлі нашого господарства. Після нього поїхали на переговори з одним із молочних заводів, в результаті яких отримали вищу ціну на молоко. Завдяки цьому прецеденту зросла ціна на молоко в Україні, і ми зрозуміли, що спільно можемо впливати на ситуацію в галузі», — пригадує він.

Згодом Консультаційний центр АВМ приніс нові технології у галузь. Підприємства почали розвиватися і ставати прибутковими. 

 «Наше господарство було одним із перших, яке скористалося послугами КЦ АВМ, і не завжди співпраця беззастережно задовольняла обидві сторони десь через брак уміння переконати, а десь через неадекватне сприйняття зауважень, але власне це й допомогло виробити алгоритм роботи, який наразі допомагає визначити реальну мету і досягти її», — розвідає Валерій Колоша.

Зауважує, що на сьогодні на фермі розуміють усі критерії і показники, що і як контролювати, щоб виростити корову, яка дасть 10–15 т молока в рік.


Незабаром поділимось деяким алгоритмом роботи МТФ, про який розкаже Андрій Стельмах, заступник директора господарства по тваринництву і водночас менеджер молочного комплексу.  Повністю інформацію шукайте у друкованій або електронній версії журналу «Молоко і ферма» (№1 (80), лютий 2024)».


Консультаційний Центр АВМ

Фото: Журнал «Молоко і ферма»

Більше про роботу Консультаційного Центру та ЦВО — на офіційній Facebook-сторінці


ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ:

ПСП «ПІСКІВСЬКЕ»: РЕЗУЛЬТАТИ ВПРОВАДЖЕННЯ РЕФЕРЕНТНОЇ МОДЕЛІ